Ηλιόπουλος στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης

Κρήτη
Ηλιόπουλος στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αρνητή της πραγματικότητας και της επιστήμης», χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV - «Ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας 2-3 φορές», τόνισε

«O κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως αρνητής της πραγματικότητας και αρνητής της επιστήμης», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, o εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός κατήργησε ουσιαστικά με μια του φράση την εντατικολογία, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία για το ότι οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από όσους νοσηλεύονται εντός ΜΕΘ», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, αυτή τη στιγμή 150 συμπολίτες μας είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

«Ο κ.Μητσοτάκης έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία και αυτό κοστίζει καθημερινά ζωές και φέρνει πιο κοντά ένα καταστροφικό lockdown», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος ενώ ανέφερε πως «η κυβέρνηση του οφείλει να απαντήσει πόσες ανθρώπινες απώλειες συνέβησαν εκτός ΜΕΘ».

Ο ίδιος ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, στη σκιά της νέας κόντρας με αιχμή την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 60 ετών και μάλιστα με πρόστιμο, έφερε ως παράδειγμα αυτό της Πορτογαλίας και αναρωτήθηκε γιατί ως χώρα δεν ακολουθούμε αυτό το μοντέλο.

Ο κ. Ηλιόπουλος προέταξε τις στοχευμένες καμπάνιες για την ενθάρρυνση του εμβολιασμού  με ευρύ πλαίσιο επιστημόνων, την ενισχυμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τους εμβολιασμούς πόρτα - πόρτα ως τα «κλειδιά» για τη διαχείριση της πανδημίας, καυτηριάζοντας παράλληλα το γεγονός πως οι κινητές μονάδες εμβολιασμού ουσιαστικά δεν λειτούργησαν ποτέ.

«Ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας 2-3 φορές, περπατάει το τελευταίο μίλι της πανδημίας από τον Φλεβάρη» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος υπερθεμάτισε και ως προς την αξιοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του κορωνοιού.

«Η κυβέρνηση με το μέτρο της υποχρεωτικότητας ουσιαστικά παραδέχεται ότι έχει αποτύχει χωρίς όμως να κάνει την αυτοκριτική της και όπως στην πρώτη φάση έλεγε πως φταίνε οι νέοι, σήμερα λέει ότι φταίνε οι ηλικιωμένοι».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ελλείψεις υγειονομικών, τονίζοντας πως «δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας να έχουμε 2.500 λιγότερους υγειονομικούς», ενώ ανέφερε ως μη αληθές το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν γιατροί επικαλούμενος στοιχεία για «περίπου 800 γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες οι οποίοι είναι σε λίστες αναμονής και περιμένουν να προσληφθούν. άρα υπάρχουν εναλλακτικές».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News