Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που κατακρεούργησε τη σύζυγό του

Ελλάδα
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που κατακρεούργησε τη σύζυγό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον 6ο Τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 49χρονος που κατηγορείται ότι κατέσφαξε με κυνηγετικό μαχαίρι τη 48χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία, ομολογώντας τη στυγερή του πράξη.

Κατά την ολιγόλεπτη απολογία του φέρεται να επανέλαβε όσα είχε πει προανακριτικά, ότι δηλαδή πίστευε πως η σύζυγός του τον απατούσε. Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε πως εκείνη την ώρα δεν ήξερε τι έκανε.

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: 49χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε τη σύζυγό του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 49χρονος, λόγω και του ιστορικού νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές, υποβλήθηκε μετά τη σύλληψή του σε ψυχιατρική εξέταση, από την οποία όμως δεν προέκυψε να έχει το ακαταλόγιστο.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η άτυχη γυναίκα δέχθηκε 23 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιακή χώρα και άκρα, ενώ φαίνεται πως πάλεψε για τη ζωή της καθώς εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα στα χέρια της.

Τη δολοφονία είχε αποκαλύψει ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία, όταν το βράδυ της περασμένης Κυριακής μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου παραδόθηκε. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του στην Πολίχνη, όπου εντόπισαν τη νεκρή γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος, στην κρεβατοκάμαρα.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναικοκτονία αποκαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021, όταν ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία, ομολογώντας το στυγερό έγκλημα.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε λίμνη αίματος μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, στην Πολίχνη, ενώ έφερε χτυπήματα στον θώρακα και τα πόδια. Ερευνώντας το σπίτι, αστυνομικοί εντόπισαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι που εκτιμάται ότι ήταν το μέσο τέλεσης της δολοφονίας.

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία (όπως και το θύμα), στην προανακριτική του απολογία φέρεται να είπε ότι προέβη στην πράξη του επειδή η γυναίκα του τον απατούσε. Γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, ο καθ' ομολογίαν δράστης μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου αποκάλυψε ότι είχε σκοτώσει την σύζυγό του. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε λίγο αργότερα από πλήρωμα περιπολικού, που μετέβη στην οικία του για να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του, ενώ άμεσα κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News