Ελλάδα

Όθωνας: Να τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Η κριτική του Μανόλη Όθωνα για την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ να ψηφίζουν οι πολίτες στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ χωρίς rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κριτική για την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ να ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. χωρίς να απαιτηθεί rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ασκεί ο Μανόλης Όθωνας. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ. και διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, με ανάρτησή του στο Twitter, διερωτάται: «Είναι ρεαλιστικό να τηρηθεί το “ένας-ένας” μέσα, να ψηφίζει, και μάσκα με αποστάσεις έξω, στην ουρά; Γιατί όχι πιστοποιητικό ή rapid για όλους; Μιλάμε για το κόμμα που έχει τηρήσει τόσο υπεύθυνη στάση στην πανδημία και ζητά επέκταση της υποχρεωτικότητας. Υπάρχει ακόμα χρόνος».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) είχε ορίσει τα εξής:

«Η ΕΔΕΚΑΠ ενημερώνει ότι κατά την ημέρα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αν απαιτηθεί και της 12ης Δεκεμβρίου τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής», καταλήγει η ανακοίνωση.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια