Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60

Ελλάδα
Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών

Στη Βουλή θα μιλήσει, στις 13:30, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Τρίτη 30 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επιβολή νέων μέτρων μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει των γιορτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δίνει περιθώριο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου με την πρώτη δόση, διαφορετικά θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Αφού θα γίνεται η διασταύρωση θα επιβάλλεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Όμικρον: Τα πρώτα σενάρια για την περίοδο των γιορτών στην Κρήτη - Οι ειδικοί εξηγούν

Τα χρήματα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, θα πηγαίνουν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα χρηματοδοτείται το ΕΣΥ.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε επίσης για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο lockdown.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως τις εβδομάδες 6-11 Δεκεμβρίου και 3-7 Ιανουαρίου, θα δοθεί ένα δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες της χώρας, προκειμένου να ελεγχθεί η υγειονομική εικόνα πριν και μετά τις γιορτές.

(Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News