Ανεμβολίαστοι άνω των 60 - Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο των 100 ευρώ

Ελλάδα
Ανεμβολίαστοι άνω των 60 - Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο των 100 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως 180 ευρώ το μήνα θα ανέρχεται το κόστος για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά από την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Την ανάγκη να κερδίσουμε χρόνο και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα, η ημερομηνία ορόσημο για την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης από την συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα , σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είναι η 16η Ιανουαρίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση το πρόστιμο των 100 ευρώ που θα καταβάλουν κάθε μήνα, θα βεβαιώνεται άμεσα από το Taxisnet της ΑΑΔΕ και το συνολικό ποσό πουν θα συγκεντρώνεται θα πιστώνεται  σε ειδικό λογαριασμό για τις δομές υγείας της χώρας .

«Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ενόψει των γιορτών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ένα συμπληρωματικό μέτρο: τη διάθεση ενός δωρεάν self-test σε κάθε ενήλικο στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού και να παρακολουθήσουμε καλύτερα την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών.

Μάλιστα, τόνισε πως είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν εξασφαλιστεί μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self tests και για τις ανάγκες των σχολείων.

Έως 180 ευρώ το μήνα το κόστος στους ανεμβολίαστους

Μετά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όλοι όσοι εντάσσονται στην συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα θα αναγκαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, γιατί - σε διαφορετική περίπτωση - θα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα, το οποίο θα εισπράττεται μέσω της ΑΑΔΕ. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που είναι άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικό τους κόστος δυο rapid test την εβδομάδα, ήτοι θα καλούνται να πληρώνουν επιπλέον το ποσό των 40 ή 80 ευρώ. Συνεπώς το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ανέρχεται στα 140 έως 180 ευρώ τον μήνα.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News