LIVE - Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ - 500 προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ

Ελλάδα
LIVE - Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ - 500 προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο νόμου έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα - Σε απευθείας μετάδοση η παρουσίαση του νομοσχεδίου

Την υιοθέτηση νέων μεθόδων management για την ταχύτερη λήψη των αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  το νέο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ

Επίσης, προβλέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων που δεν αποδίδουν σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί, καθώς και η ανάληψη διευθυντικών θέσεων από στελέχη της αγοράς.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την παρουσίαση του νομοσχεδίου  εδώ

Το σχέδιο νόμου έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα και θα κατατεθεί στις αρχές του νέου έτους στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, παρουσιάζουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου. 

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε άμεσες 500 προσλήψεις μόνιμού και έκτακτου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, με τους επιλαχόντες από προηγούμενους διαγωνισμούς να έχουν προτεραιότητα, με τους οικονομολόγους και τους εξειδικευμένους στην πληροφορική να έχουν προβάδισμα.

Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ

  1. Επιλογή γενικών διευθυντών και διευθυντών από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τριετείς συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ (μέσω δημόσιας προκήρυξης, ειδικό σύστημα πρόσθετων αναμοιβών με βάση στόχους).
  1. Νέο μοντέλο διακυβέρνησης με νέο οργανόγραμμα. Νέα διαδικασία ανάδειξης του Διοικητή και των υποδιοικητών. Κατάρτιση νέου οργανογράμματος σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο. 
  1. Άμεσες προσλήψεις 500 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, εντός του α' εξαμήνου του 2022 (οικονομολόγοι και στελέχη πληροφορικής). Παράλληλα θα συναφθούν 100 προσλήψεις με συμβάσεις έργου για τις συντάξεις. 
  1. Καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους (τροποποίηση του μπόνους και σύνδεσή του με τα αποτελέσματα της δουλειάς των υπαλλήλων). Καταβολή πριμ στους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office και καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας στους υπαλλήλους. 
  1. Δημιουργία μιας νέας Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών των πολιτών, με επικεφαλή ανώτατο δικαστικό. 
  1. Ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πειθαρχική διαδικασία (ΕΔΕ από υπάλληλο άλλου υπουργείου). 
  1. Πιο ευέλικτο σύστημα προμηθειών. 
  1. Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ (άνω του 1δισ. ευρώ) με διαχωρισμό ακινήτων για ιδιόχρηση και αξιοποίηση. Ο ΕΦΚΑ διαθέτει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων το 20% είναι τελείως αναξιοποίητο.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News