Βαρουφάκης: Το νομοσχέδιο για στρατιωτικές επενδύσεις προσελκύει «αρπακτικά», όχι σοβαρούς επενδυτές

Ελλάδα
Βαρουφάκης: Το νομοσχέδιο για στρατιωτικές επενδύσεις προσελκύει «αρπακτικά», όχι σοβαρούς επενδυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κάτω από την προβιά των στρατηγικών επενδύσεων της "Μητσοτάκης ΑΕ" θεριεύει η προγραμματική λεηλασία που ενδυναμώνει τη στρατηγική υποανάπτυξη της χώρας» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης

Για νομοσχέδιο που προσελκύει «αρπακτικά και αρπακολατζήδες», αντί υπομονετικών και σοβαρών επενδυτών, μίλησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις στρατηγικές επενδύσεις και τους τεχνοβλαστούς, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κάτω από την προβιά των στρατηγικών επενδύσεων της "Μητσοτάκης ΑΕ" θεριεύει η προγραμματική λεηλασία που ενδυναμώνει τη στρατηγική υποανάπτυξη της χώρας» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε: Εάν ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για σοβαρές επενδύσεις «θα εισάγατε κίνητρα βελτίωσης του κοινωνικού και περιβαλλοντολογικού οικοσυστήματος που σήμερα, δηλητηριάζεται, (1) με τον αθέμιτο ανταγωνισμό του σημερινού νομοσχεδίου που ωφελεί εν τέλει το Τρίγωνο της Ελληνικής Βερμούδας: ΤΣΙΜΕΝΤΟ-FUNDS-ΤΖΟΓΟ (2) με ρυθμίσεις για spin-offs, τεχνοβλαστούς των ΑΕΙ που επιτρέπουν την εξαγορά τους όχι από τεχνολογικές εταιρείες αλλά εταιρείες κερδοσκόπων -funds και (3) με το «πιο φαρμακερό, δηλητήριο με το οποίο δηλητηριάζετε την ανοικτή κοινωνία που απαιτούν οι καλοί επενδυτές: τη θεσμική ομερτά για τους ισχυρούς και την τρομοκράτηση της κοινωνίας των πολιτών.

Ως παραδείγματα τρομοκράτησης έφερε -όπως είπε- αγωγή της ΟΝΕΧ κατά πολιτών στη Σύρο, και αγωγή της Ελληνικός Χρυσός κατά ρεπόρτερ. «Πρόκειται για νομικό μπούλιγκ με μήνυμα "αν κάνεις χρήση της ελευθερίας λόγου με τρόπο που δεν αρέσει στα αρπακτικά, θα μπλέξεις άσχημα"». Με αφορμή μάλιστα αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας εναντίον της «στρατηγικής αγωγής» την οποία όρισε ως στρατηγικό bullying εναντίον δημοσιογράφων, ακτιβιστών, συλλόγων, η οποία θα προβλέπει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, το βάρος της περί του αντιθέτου απόδειξης θα φέρει ο ενάγων και ότι εφόσον το αρμόδιο δικαστήριο διαπιστώσει ότι η αγωγή είναι στρατηγική, απορρίπτεται ως καταχρηστική και ο ενάγων καταδικάζεται στο σύνολο της δικαστικής δαπάνης του εναγομένου.

Καταλήγοντας είπε ότι «καταψηφίζουμε επειδή, κάτω από την προβιά των στρατηγικών επενδύσεων της "Μητσοτάκης ΑΕ" θεριεύει η προγραμματική λεηλασία που ενδυναμώνει τη στρατηγική υποανάπτυξη της χώρας. Μια διαδικασία που, δυστυχώς, διευκολύνει η προγραμματική συνθηκολόγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε πως η πραγματική, η ποιοτική, η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί προγραμματική ρήξη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News