Έ. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση της Υγείας ενώ συμπολίτες μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

Ελλάδα
Έ. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση της Υγείας ενώ συμπολίτες μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη κριτική για μείωση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ ασκεί η Έφη Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση

Δριμεία κριτική άσκησε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου, στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, που πραγματοποιεί μειώσεις στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, ενόσω «συμπολίτες μας διασωληνώνονται και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ». Όπως είπε η ίδια για την κυβέρνηση: «δεν είναι δυνατόν να λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ, ενώ, όπως έγινε γνωστό, πάνω από 130 ασθενείς, που θα έπρεπε να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Στη συνέχεια, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση κατάρτισε τον Προϋπολογισμό του 2022 βασισμένη στην παραδοχή ότι "τελειώνουμε με την πανδημία", το είπε ευθέως ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή. Αυτό αντανακλάται και στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Η Ν.Δ. δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό για το 2022, η ίδια ανέφερε: «Αφαιρεί το σύνολο των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ενσωματωμένη την κυβερνητική αντίληψη ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και αν οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας χτυπούν την πόρτα. Η κυβέρνηση επιβάλλει μία πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, της τάξης των 10 δισ. μέσα σε μία χρονιά, την οποία θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία. Επενδύει σε έσοδα από κατ' εξοχήν άδικους φόρους, που χτυπούν τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα. Ενώ η κυβέρνηση  προβλέπει ανάπτυξη 4,5% το 2022, η αύξηση εσόδων από ΦΠΑ θα είναι της τάξης του 10%. Ακόμα, αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της κοινωνίας από τις ανατιμήσεις, εκμεταλλεύεται την ακρίβεια ως μέσο αύξησης φορολογικών εσόδων -καθαρά αντικοινωνική πολιτική. Αυτό που θα ανακούφιζε ουσιαστικά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η αναγκαία μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει σταθερή στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση των υποδομών και της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως προβλέπει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο ΕΣΥ, όπως και εντελώς διαφορετικός σχεδιασμός για την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο οποίο η κυβέρνηση έχει αποτύχει να πείσει τους πολίτες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News