Πατριωτικά έχουν πάρει την απογραφή οι Πατρινοί

Ελλάδα
Πατριωτικά έχουν πάρει την απογραφή οι Πατρινοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κινδυνεύει (η Πάτρα) να χάσει την τρίτη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας από το Ηράκλειο», αναφέρουν μεταξύ άλλων δημοσιεύματα του πατρινού τύπου

Το έχουν πάρει... πατριωτικά στην Πάτρα το θέμα της απογραφής και των όσων έχουν να κάνουν με αυτήν, προβάλλοντας συνεχώς και με κάθε τρόπο το γεγονός ότι «κινδυνεύει (η Πάτρα) να χάσει την τρίτη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας από το Ηράκλειο».

Επίσης φαίνεται να έχουν την εντύπωση ότι στο Ηράκλειο ασχολούμαστε εξίσου «φανατικά» με το θέμα, θεωρώντας μάλιστα (όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του πατρινού Τύπου) ότι «το Ηράκλειο επιδίδεται σε πεισματικό αγώνα να απογράψει περισσότερο πληθυσμό»!

Δεν ξέρουμε πόθεν προκύπτει αυτή η εντύπωση που έχουν οι Πατρινοί συνάδελφοι, ή απλώς τα γράφουν προσπαθώντας να «ψήσουν» τους κατοίκους της Πάτρας να απογραφούν στην πόλη κατοικίας και όχι στα χωριά καταγωγής τους. Πάντως, πέρα από κάποια ρεπορτάζ που έχουν γίνει (και εδώ στη «Ν.Κ.» κάναμε ένα σχετικό θέμα πριν από λίγες μέρες), δε βλέπουμε κανενός είδους «κινητοποίηση» για την απογραφή και σίγουρα σε καμία περίπτωση κάποιον «πεισματικό αγώνα».

Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, να πούμε ότι η απογραφή όντως είναι σημαντική. Διότι βάσει του πληθυσμού είναι και τα κονδύλια που λαμβάνει ο κάθε δήμος, και το Ηράκλειο, όσο περισσότερο κόσμο φαίνεται ότι έχει, τόσο περισσότερα χρήματα θα έχει λαμβάνειν την επόμενη δεκαετία, μέχρι την απογραφή του 2031.

Οπότε, ναι, καλό θα είναι να απογραφόμαστε στον τόπο κατοικίας μας και όχι στο χωριό απ' όπου καταγόμαστε (εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, τους οποίους δεν είναι σκόπιμο να διερευνήσουμε τώρα), ώστε ο τόπος στον οποίο κατοικούμε, εργαζόμαστε, πάνε σχολείο τα παιδιά μας κ.λπ. να λαμβάνει τα κονδύλια που χρειάζεται για να μας προσφέρει την ποιότητα ζωής που αξίζουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News