Μαμουλάκης: Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τον όρο «γυναικοκτονία»

Κρήτη
Μαμουλάκης: Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τον όρο «γυναικοκτονία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο αγώνας για την εξάλειψη της σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής βίας κατά των γυναικών, είναι καθημερινός. Η 25η Νοεμβρίου, η καθιερωμένη Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αποτελεί την αφορμή για να μην το ξεχνάμε» τονίζει στη δήλωση του ο Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή την καθιέρωση της 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο αγώνας για την εξάλειψη της σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής βίας κατά των γυναικών, είναι καθημερινός. Η 25η Νοεμβρίου, η καθιερωμένη Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αποτελεί την αφορμή για να μην το ξεχνάμε. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη!

Δεν αρκεί όμως απλώς να καταδικάζουμε και να ευχόμαστε. Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και η θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» είναι ένα από τα ελάχιστα που οφείλει να πράξει. Πρέπει να δράσουμε, έτσι ώστε να μην λείψει ποτέ ξανά καμία γυναίκα στο μέτρημα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News