Ελλάδα

Απογραφή 2021: Παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου

Στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απογραφή πληθυσμού και τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος

Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απογραφή πληθυσμού και τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος.

Ο κ. Θανόπουλος ανέφερε πως δεν έχουν οριστεί όλοι οι απογραφείς, ενώ και αρκετοί αποχώρησαν από την διαδικασία. «Νομίζω ότι στο τέλος η ευκολία της διαδικασίας της απογραφής θα αποζημιώσει όλους μας», σημείωσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στην διαδικασία της απογραφής τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία που καταγράφονται στην απογραφή δεν πρόκειται να δοθούν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, καθώς όπως είπε είναι παράνομο. «Θα ήταν ατιμωτικό για εμάς», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη: Απογραφή 2021: Γιατί μας ρωτούν πόσα δωμάτια έχουμε στο σπίτι μας;

Σημείωσε, ότι οι επιπλέον ερωτήσεις αποσκοπούν στην καταγραφή ποιοτικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας και ξεκαθάρισε ότι δεν ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ τόνισε πως «δεν καταγράφουμε ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονική απογραφής ολοκληρώνονταν στις 26 Νοεμβρίου. Με το πέρας της προθεσμίας, όπως όριζε ο σχεδιασμός, η απογραφή θα γίνονταν με συνεντεύξεις κατ’ οίκον.

Παράλληλα, ανέφερε πως για να απογραφεί κάποιος δεν είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ, καθώς όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στην υπηρεσία και με το ΑΦΜ.

Διαβάστε ακόμη: Απογραφή 2021: Αναλυτικά η διαδικασία - Η πληθυσμιακή δυναμική του Ηρακλείου

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια