Δίκη «ψευτογιατρού»: Απουσιάζει από το δικαστήριο ο κατηγορούμενος - Δήλωσε ότι νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Ελλάδα
Δίκη «ψευτογιατρού»: Απουσιάζει από το δικαστήριο ο κατηγορούμενος - Δήλωσε ότι νοσηλεύεται με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος, υποστηρίζει ότι νοσεί από κορωνοϊό, παρ’ όλα αυτά στο δικαστήριο δεν προσκόμισε κάποιο ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί την κατάστασή του

Δεν παρουσιάστηκε ξανά ο 48χρονος «Dr Kontos» στο ακροατήριο, καθώς όπως ενημέρωσε μέσω του δικηγόρου του έχει νοσήσει από το περασμένο Σάββατο με κορωνοϊο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η δεύτερη ημέρα της δίκης του «Dr Kontos» και των 16 συγκατηγορουμένων του δεν εξελίχθηκε ομαλά από την αρχή καθώς το δικαστήριο υποχρεώθηκε να περιμένει επί μιάμιση ώρα μία εκ των ενόρκων, που άργησε να προσέλθει, για να ξεκινήσει την συνεδρίαση. Με την έναρξη της διαδικασίας ήταν και πάλι απών από το εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος.

Ο κατηγορούμενος, υποστηρίζει ότι νοσεί από κορωνοϊό, παρ’ όλα αυτά στο δικαστήριο δεν προσκόμισε κάποιο ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί την κατάστασή του. Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για τις 3.00 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να κρίνει στη συνέχεια το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η δίκη.

Η τοποθέτηση της υπεράσπισης προκάλεσε σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής που κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική» του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενών.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό», τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Το δικαστήριο ωστόσο δεν έχει μόνο αυτό το πρόβλημα να λύσει, καθώς και σήμερα οι συνήγοροι έθεσαν το θέμα του χώρου όπου διεξάγεται η δίκη. Οι δικηγόροι στην υπόθεση διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για το γεγονός ότι η εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους εν μέσω μάλιστα και της πανδημίας του κορονοϊού.

 Οι συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τονίζοντας πως παραβιάζεται ο νόμος καθώς στη συγκεκριμένη αίθουσα δεν επιτρέπονται πάνω από 30 άτομα: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν στο δικαστήριο. Η πρόεδρος τους απάντησε πως έχει υποβάλει αίτημα στην διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News