Απογραφή 2021: Τι ισχύει για την προθεσμία- Τα κενά στην διανομή των φακέλων

Ελλάδα
Απογραφή 2021: Τι ισχύει για την προθεσμία- Τα κενά στην διανομή των φακέλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασία ηλεκτρονικής απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Αναλυτικές οδηγίες έχει ήδη εκδώσει η ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά με την διαδικασία απογραφής, μεταξύ των οποίων εξηγείται ο τρόπος που θα ξεχωρίζουν οι πολίτες τον εκάστοτε απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ, με τις οδηγίες να περιγράφουν παράλληλα τα διακριτικά που οι απογραφείς θα φέρουν, τι ρούχα θα φορούν κτλπ.

Επιπροσθέτως, στις παραπάνω οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ γίνεται ειδική αναφορά σχετικά με το τι ισχύει με τις πολεοδομικές παραβάσεις και τα αυθαίρετα, όπως και το αν η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει τέτοια στοιχεία. Σημειώνεται δε ότι η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονική απογραφής ολοκληρώνεται στις 26 Νοεμβρίου. Με το πέρας της προθεσμίας, ως ορίζει ο σχεδιασμός, η απογραφή θα γίνεται με συνεντεύξεις κατ’ οίκον.

Τα κενά στην διανομή των φακέλων

Δε υπάρχει λόγος ανησυχίας σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν έχει λάβει ακόμα τον σχετικό φάκελο απογραφής. Η ΕΛΣΤΑΤ γνωρίζει ότι δεν ήταν δυνατή για την ώρα η διανομή των φακέλων σε όλες τις γειτονιές, πράγμα που συνδέεται με τις παραιτήσεις, που απογραφείς της, δήλωσαν το τελευταίο διάστημα. Αναφορικά με τις παραπάνω περιπτώσεις η ΕΛΣΤΑΤ θα προβεί σε παράταση των ηλεκτρονικών καταγραφών.

Το κενό στην διανομή αναμένεται να καλυφθεί σύντομα, μιας και η ΕΛΣΤΑΤ αυτές τις ημέρες, εκπαιδεύει νέο προσωπικό προς διανομή των φακέλων που εκκρεμούν. Για την ώρα δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με την έκβαση της διαδικασίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν ήδη απογραφεί.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News