Ελλάδα

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεν είναι εφικτό να ελέγχονται τα rapid test των πιστών

Συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ιερούς ναούς

Δεν είναι εφικτό να ελέγχονται οι πιστοί, όταν εισέρχονται στους ιερούς ναούς από τους νεωκόρους, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το εθελοντικό προσωπικό των ιερών ναών, δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες.

Ειδικότερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, εξέτασε τα δεδομένα που διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα στους χώρους λατρείας κατά την τέλεση θρησκευτικών ακολουθιών, αποφασίζοντας ότι παραμένει σταθερή στο Εγκύκλιο Σημείωμά της, με το οποίο απευθύνει έκκληση σε Κλήρο και λαό να τηρεί τα μέτρα, προτρέποντας πατρικά την πραγματοποίηση εμβολιασμού και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στους ανεμβολίαστους.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η συμμόρφωση των πιστών «δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες».

Νωρίτερα, κατά την είσοδο του στο Συνοδικό Μέγαρο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Πήραμε μέτρα τα οποία είναι και τα καλύτερα. Σήμερα θα ανταλλάξουμε απόψεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια