Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Στην Καρδίτσα οι πρώτες διώξεις - Οι περιοχές που βρίσκονται στο μικροσκοπιο

Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σειρά άλλων βαρύτατων αδικημάτων ασκήθηκε σε 48 άτομα στην Καρδίτσα - Σε εξέλιξη οι έρευνες και σε άλλες περιοχές της χώρας

Την πρώτη ποινική δίωξη για μία δέσμη σοβαρών αδικημάτων, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε σχέση με έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές Καρδίτσας κατά συνολικά 48 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού στο κέντρο Υγείας Παλαμά στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Η έρευνα ξεκίνησε με γνώμονα την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν υπήρξαν καταγγελίες ότι 44χρονη εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας χορηγούσε πλαστά έγγραφα σε ιδιώτες και συγγενείς της υγειονομικούς, ώστε να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Αρχικά στο μικροσκόπιο των ερευνών είχαν μπει 33 «ύποπτα» πιστοποιητικά και στην πορεία ελέγχθηκαν ακόμα 63 περιπτώσεις.

Στην παραγγελία του μάλιστα, προς όλες τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τους εισαγγελείς να μεταβαίνουν ακόμα και στα Εμβολιαστικά Κέντρα, προκειμένου να διερευνηθούν υποθέσεις που αφορούν σε κυκλώματα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας απαγγέλθηκαν κατηγορίες συνολικά σε 48 άτομα για μία σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροληψίες, δωροδοκίες, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες, ενώ τα άτομα που στελεχώνουν τον «πυρήνα» της φάμπρικας των πλαστών πιστοποιητικών και των οποίων ο αριθμός δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί, αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της δωροληψίας.

Η υπόθεση πλέον ανατέθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης σε Τακτικό Ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι  κατηγορούμενοι για τα αδικήματα που ανά περίπτωση τους αποδίδονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα η ίδια έρευνα κατόπιν της παραγγελίας του κ. Πλειώτα συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας, είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τρεις περιφέρειες της χώρας φαινεται να εστιάζουν οι εισαγγελικές αρχές, μετά και από καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί και αφορούν σε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού η νόσησης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε ζητήσει εκτός από την υπόθεση στον Παλαμά Καρδίτσας, να ερευνηθούν άμεσα με τα περιστατικά χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Υγείας Ικαρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια