Ελλάδα

Πλεύρης: Επαναξιολόγηση των νέων μέτρων την επόμενη βδομάδα

Ο υπουργός Υγείας, φάνηκε αισιόδοξος στο ότι τα μέτρα θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας και το ΕΣΥ - Επανέλαβε ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει

Την επόμενη εβδομάδα, θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τους ανεμβολίαστους

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Διαβάστε ακόμη

Ποια μέτρα εφαρμόζονται από σήμερα - Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των ανεμβολίαστων

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένο από τον EMA. 

Παράλληλα επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

«Οχι» σε νέο lockdown 

Ο Υπουργός Υγείας, φάνηκε αισιόδοξος στο ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας και το ΕΣΥ το οποίο ενισχύεται συνεχώς θα αντέξει. Παράλληλα επανέλαβε ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει. 

Διευκρίνισε δε ότι αυτό δε γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξε να εμβολιαστεί να περιοριστεί επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο. 

Φωτογραφία: IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια