Ελλάδα

Νέα Μέτρα: Τι ισχύει από αύριο για γυμναστήρια- κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Σε εφαρμογή μπαίνουν από αύριο, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, τα νέα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της προηγούμενη Πέμπτης

Τα νέα μέτρα εφαρμόζονται στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες, 20 Νοεμβρίου να σημειώνει: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00». Ειδικότερα, από τα παραπάνω μέτρα δεν μένει ανεπηρέαστη η λειτουργία των γυμναστηρίων, κομμωτηρίων αλλά και των τραπεζών. Ειδικότερα:

Γυμναστήρια

Εκτός γυμναστηρίων αφήνουν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας τα νέα μέτρα, με τους επαγγελματίες του χώρου να είναι έντονα προβληματισμένοι. Πληθώρα περιπτώσεων καταγράφονται , όπου ανεμβολίαστοι πελάτες γυμναστηρίων έχουν ήδη προπληρώσει τη συνδρομή τους στα γυμναστήρια, για του ερχόμενους μήνες. Τα νέα μέτρα σημειώνουν πως δικαίωμα παρουσίας θα έχουν στα γυμναστήρια μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ από 13 Δεκεμβρίου οι άνω των 60 θα έχουν το δικαίωμα παρουσίας, μόνο με το πέρας του εμβολιασμού τους με την τρίτη δόση.   

Κομμωτήρια

Στα κομμωτήρια, όπως και στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου γενικότερα, θα εισέρχονται πελάτες αυστηρά και μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Αναφορικά με τους ανήλικους, από 4-17 ετών, θα πρέπει να έχουν προσκομίσει αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) πριν την επίσκεψη τους στα σχετικά καταστήματα.

Τράπεζες

Σχετικά με τις τράπεζες, το κοινό θα εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια