Νέα Μέτρα: Τι ισχύει από αύριο για εστίαση - διασκέδαση και μουσεία

Ελλάδα
Νέα Μέτρα: Τι ισχύει από αύριο για εστίαση - διασκέδαση και μουσεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των πολιτών από αύριο Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Νέα μέτρα, νέα πραγματικότητα, από αύριο Δευτέρα, με την εστίαση, την διασκέδαση και τα μουσεία να μην μένουν ανεπηρέαστα. Με τον νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες, 20 Νοεμβρίου 2021, να αναφέρετε στα επερχόμενα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00».

Εστίαση (π.χ. εστιατόρια, καφέ,ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων)

Ως ορίζουν τα νέα μέτρα, οι πελάτες θα εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Σχετικά με την λειτουργία επιχειρήσεων σε ανοικτό υπαίθριο χώρο:

Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι και οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ:

Δεν θα είναι δυνατή η παρουσία ανεμβολίαστων σε χώρους διασκέδασης, ως ορίζει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, καθώς θα οι εν λόγω χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, με το επιτρεπόμενο ποσοστό πληρότητας να φτάνει το 100%. Υποχρεωτική θα είναι η επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης. Ενώ το προσωπικό θα υποχρεούται να φορά μάσκα.

Μουσεία ,Αρχαιολογικοί χώροι, κλειστά μνημεία και χώροι διεξαγωγής εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκθέσεων, κινηματογραφικές προβολές, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

Εξαιρούνται από τους παραπάνω χώρους οι ανεμβολίαστοι μιας και δυνατότητα λειτουργίας θα υπάρχει μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο. Οι επισκέπτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Επιτρέπονται οι ομαδικές ξεναγήσεις υπό την προϋπόθεση της χρήσης μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News