Ενδοοικογενειακή βία: Σοκάρουν τα στοιχεία για την Ελλάδα- Τι λένε οι ειδικοί

Ελλάδα
Ενδοοικογενειακή βία: Σοκάρουν τα στοιχεία για την Ελλάδα- Τι λένε οι ειδικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο δύσκολα περιστατικά σχετίζονται με κακοποιημένες λεχώνες ή εγκυμονούσες, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ράζου

Ο εφιάλτης της ενδοοικογενειακής βίας μοιάζει να βρίσκεται σε έξαρση, με τους αριθμούς να αντανακλούν την φρικαλεότητα που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι ανά την επικράτεια. Με αφορμή τα παραπάνω, ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής και η ιατροδικαστής Άννα Ράζου, τοποθετήθηκαν πάνω στο φλέγον ζήτημα της ενδοικογενειακής όσο και της έμφυλης βίας.

Με δηλώσεις του ο κ. Ασκητής τόνισε ότι: «τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν με την βία, την θεωρούν δεδομένη και πολλά από αυτά, δυστυχώς, θα την εφαρμόσουν και στην ζωή τους».

Με την σειρά της, η κ. Ράζου, η οποία λόγω της ιατροδικαστικής της ιδιότητας εξετάζει συχνά κακοποιημένες γυναίκες, αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση την οποία αντικρίζει. «Όταν μια γυναίκα έρχεται στο ιατρείο του ιατροδικαστή έρχεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έρχεται χτυπημένη, η ψυχολογική της κατάσταση είναι άσχημη, νιώθει ενοχή γιατί καταγγείλει το περιστατικό. Φτάνει σε εμάς όταν πια δεν αντέχει άλλο», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ράζου.

Με την ίδια να δηλώνει ότι τα πιο δύσκολα περιστατικά που αντιμετωπίζει σχετίζονται με κακοποιημένες λεχώνες ή εγκυμονούσες.

Συμπληρώνοντας, ο κ. Ασκητής, έκανε ειδική αναφορά στην «ομερτά» που υπάρχει γύρω από τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με σύνηθες το φαινόμενο οι οικογένειες να προσπαθούν να αποκρύψουν τα γεγονότα. Συνοψίζοντας ο κ. Ασκητής επισήμανε χαρακτηριστικά ότι: «όταν ο άνδρας σηκώσει το χέρι και χτυπήσει τη γυναίκα, το σπίτι έχει χαλάσει. Η γυναίκα πρέπει να μιλάει».

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News