Κορωνοϊός: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επτά μήνες από την έκδοσή του παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εμβολιασθέντες πολίτες άνω των 60 ετών

Το πιστοποιητικό εμβολιαμού παύει να ισχύει για τους εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά από επτά μήνες από την αρχική έκδοσή του. Αυτό ανακοίνωσε στο χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός: «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Πολίτης 62 ετών ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του (έκανε δηλαδή και την δεύτερη δόση) στις 12 Μαΐου 2021.

• Εξέδωσε άρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού στις 27 Μαΐου, δηλαδή την επόμένη ημέρα από τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων αργότερα, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της υφιστάμενης διάταξης, η οποία προβλέπει την παρέλευση του διαστήματος 14 ημερών για την ανάπτυξη επαρκών αντισωμάτων.

• Η ισχύς του εν λόγω πιστοποιητικού παύει να ισχύει στις 27 Δεκεμβρίου 2021. Συνεπώς, ο πολίτης θα πρέπει να προχωρήσει στην αναμνηστική δόση στο διάστημα μεταξύ 27ης Νοεμβρίου 2021 και 27ης Δεκεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα, για τον προγραμματισμό των ραντεβού της τρίτης δόσης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, βρίσκεται σε λειτουργία από τις 30 Σεπτεμβρίου και η είσοδος σε αυτή επιτρέπεται έως και 5,5 μήνες από την συμπλήρωση του εξαμήνου.

Δηλαδή, σύμφωνα με το παράδειγμα, ο εν λόγω πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού από τις 12 Νοεμβρίου 2021, για το διάστημα 27 Νοεμβρίου 2021 - 27 Δεκεμβρίου 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News