Αναζητούν αγνοούμενο F-35 στα ανατολικά της Κρήτης οι Βρετανικές δυνάμεις

Ελλάδα
Αναζητούν αγνοούμενο F-35 στα ανατολικά της Κρήτης οι Βρετανικές δυνάμεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ασφάλεια ανασύρθηκε ο πιλότος μετά την εκτίναξη του, από το βρετανικό πλοίο, με τις πληροφορίες προς ώρας να είναι περιορισμένες, λόγω της εν εξελίξει έρευνας

Πληροφορίες θέλουν αυτή την στιγμή να λαμβάνουν χώρα έρευνας ανατολικά της Κρήτης, προς εντόπιση αγνοούμενου αεροσκάφους τύπου F-35 της Αγγλικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF). Στις έρευνες συμμετέχει το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό με το HMS Queen Elizabeth (R08) όπως και το HMS Defender.

Σε σχετική του ανακοίνωση, του Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Βρετανός πιλότος F-35, κατά την πτήση του, με πεδίο εκκίνησης το HMS Queen Elizabeth, εκτινάχθηκε γύρω στις 10: 00 ώρα ΗΒ, λίγη ώρα μετά την απογείωση του.

Πριν χαθεί το F-35 από τα ραντάρ, το βρετανικό αεροπλανοφόρο, όπως και αριθμός υποστηρικτικών πλοίων, είχαν μόλις ολοκληρώσει τη διέλευση της διώρυγας του Σουέζ, πλέοντας στην Μεσόγειο με κατεύθυνση προς το βορρά.

Με ασφάλεια ανασύρθηκε ο πιλότος μετά την εκτίναξη του, από το βρετανικό πλοίο, με τις πληροφορίες προς ώρας να είναι περιορισμένες, λόγω της εν εξελίξει έρευνας.  

Επίσημος εκπρόσωπος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος ήταν Βρετανός υπήκοος και ότι το F-35 ανήκε στο σμήνος των οκτώ αεροσκαφών της Μοίρας 617, τα οποία ήταν επανδρωμένα με προσωπικό της RAF και του RN και όχι ένα από τα δέκα που ανήκαν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News