Ελλάδα

«Ρώτα έναν Οικονομολόγο»: Ξεκινάει ο κύκλος συζητήσεων οικονομικού ενδιαφέροντος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών

Με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των πολιτών, αναφορικά με την επιστήμη της οικονομίας, ξεκινάει ο κύκλος συζητήσεων «Ρώτα ένα Οικονομολόγο».

Το «Ρώτα έναν Οικονομολόγο» αποτελεί μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων όπου το κοινό απευθύνει άμεσα σε ένα άτομο ειδικό σε κάποιον τομέα της οικονομίας ερωτήσεις σε προκαθορισμένο θέμα. Η εκδήλωση δεν έχει τον χαρακτήρα παρουσίασης - διάλεξης, αλλά μιας ανοιχτής συζήτησης πάνω σε οικονομική θεματολογία την οποία ορίζουν οι συμμετέχοντες δια των ερωτήσεων τους. Οι συζητήσεις θα γίνονται μια φορά κάθε μήνα ξεκινώντας από τον Νοέμβριο.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 20:00 με την Φοίβη Κουντούρη, και την συζήτηση να κινείται γύρω από την μετάβαση στην αειφορία, το γιατί και το πώς. Η Φοίβη Κουντούρη είναι καθηγήτρια διεθνούς βεληνεκούς με σημαντικές συνεισφορές στα ζητήματα του περιβάλλοντος στην διεθνή σκηνή και στους διεθνείς οργανισμούς.

Προς δήλωση συμμετοχής και λεπτομερέστερη ενημέρωση σχετικά με την δράση και τους φορείς, esproject.gr/ask, υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις θα γίνονται μέσω Zoom.

Το «Ρώτα έναν Οικονομολόγο» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το E square Project. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια