Μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Σώος ο πιλότος

Ελλάδα
Μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Σώος ο πιλότος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως το μαχητικό αεροσκάφος - Το ατύχημα σημειώθηκε κατά την προσγείωση

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε στις 15:40 το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου, εντός της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος είναι σώος καθώς πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως το μαχητικό αεροσκάφος και μεταφέρθηκε προληπτικά αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε για τις ανάγκες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και το ατύχημα σημειώθηκε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση, ενώ διευκρινίζεται ότι ο πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος στο έδαφος.

Επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News