Ελλάδα

Χερσόνησος: Στο πλευρό των μαθητών του Γυμνασίου η Ένωση Γονέών

Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά μερικών «αγανακτισμένων γονιών», οι οποίοι απειλώντας τους μαθητές δεν δίστασαν να χειροδικήσουν εναντίον τους, με στόχο να σπάσουν την κατάληψη

Στο πλευρό των μαθητών του Γυμνασίου Χερσονήσου η Ένωση Γονέων Δήμου Χερσονήσου, με τους γονείς να καταγγέλλουν την τραμπούκικη συμπεριφορά μερικών «αγανακτισμένων γονιών», οι οποίοι απειλώντας τους μαθητές δεν δίστασαν να χειροδικήσουν εναντίον τους.

«Καταγγέλλουμε, επίσης, τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής που παραβρέθηκαν με σκοπό να σπάσουν την κατάληψη, παραπέμποντας τη λύση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που ανάδειξαν οι μαθητές “στις καλένδες”», τονίζει μεταξύ άλλων η Ένωση.

Συμπληρώνοντας:

«Οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα: ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτίριο, την κάλυψη όλων των διδακτικών κενών που ακόμα και τώρα τον μήνα Νοέμβρη υπάρχουν, την εκπαιδευτική τους υποστήριξη για την κάλυψη της μαθησιακών κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση 2 χρόνων και την αναγκαία μείωση της ύλης, τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα που εν καιρώ πανδημίας φτάνουν μέχρι και τους 25 σε κάποια τμήματα, την απολύμανση του σχολείου και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων καθώς υπάρχουν διαπιστωμένα κρούσματα στο σχολείο.

Μέσα στα ίδια προβλήματα ζουν καθημερινά και οι εκπαιδευτικοί, με τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους αγώνες, τις ίδιες διεκδικήσεις για ένα σχολείο με καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Για αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι χρέος τους να είναι στο πλευρό της νέας γενιάς, να τους διδάσκουν με τη δική τους αγωνιστική στάση και υποστήριξη τις αξίες ενός καλύτερου κόσμου.

Τα παιδιά μας έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο παρόν και βλέποντας το μέλλον τους να διαγράφεται δυσοίωνο διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ολόπλευρη μόρφωση και ακόμη περισσότερο το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει. Έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Ξεσηκώνονται ενάντια σε ένα σχολείο που τους εξοντώνει, που τους στερεί την εφηβική τους ηλικία.

Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα τους στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν, να αγωνιζόμαστε μαζί τους όταν αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια