Ελλάδα

Eurostat- Ελλάδα: Τρίτος χαμηλότερος πληθωρισμός στην ΕΕ

Αύξηση κατά 2,8% παρουσίασαν οι τιμές στην ελληνική αγορά σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, με τον κοινοτικό μέσο όρο της ΕΕ να φτάνει το 4,4%

Την τρίτη χαμηλότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε η Ελλάδα αναφορικά με τον πληθωρισμό. Όπως δείχνουν στοιχεία της Eurostat, τον μήνα Οκτώβριο, η Ελλάδα, κατέγραψε ένα μεταξύ των χαμηλότερων ποσοστών πληθωρισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την ενέργεια να αποτελεί βαρόμετρο σχετικά με την διαμόρφωση της παραπάνω εικόνας.  

Αναλυτικότερα, με σημείο αναφοράς τον περσινό Οκτώβριο, οι τιμές στην ελληνική αγορά σημείωσαν αύξηση της τάξης του 2,8%, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από τον κοινοτικό μέσο όρο στην ΕΕ, που ανέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία στο 4,4%.

Επιπροσθέτως, με βάσει Eurostat, όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ παρουσίασαν ετήσιο ρυθμό αύξησης των τιμών, μεγαλύτερο τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ένωσης:

Η Γερμανία σημείωσε άνοδο 4,6% στον πληθωρισμό της, η Γαλλία και η Ιταλία 3,2%, ενώ η Ισπανία είδε τον πληθωρισμό της να αυξάνεται στο 5,4%. Την υψηλότερη σχετική επίδοση παρουσίασε η Λιθουανία, με το σχετικό ποσοστό να φτάνει το 8,2%.

Για ένα ακόμα μήνα, βασικό ρόλο στην εικόνα που παρουσίασε ο πληθωρισμός ανά την ΕΕ έπαιξαν οι τιμές της εκάστοτε αγοράς ενέργειας. Με τις σχετικές τιμές ανά την ΕΕ να παρουσιάζουν αύξηση κατά 23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια