Έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για τον κορωνοϊό

Ελλάδα
Έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα του πρωθυπουργού θα προβληθεί ενόψει Χριστουγέννων, την στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση

Σε έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος, ενόψει Χριστουγέννων.

Αύξηση εμβολιασμών

Το έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη έρχεται στην σκιά της ανόδου κρουσμάτων κορωνοϊού  τις τελευταίες ημέρες, μετά και την υιοθέτηση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Σχεδόν 200 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης, τις τελευταίες δυο εβδομάδες

Τα 6.8 εκατομμύρια φτάνουν οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και περίπου 6,5 εκατ.  έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση, ενώ ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης. τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν», τόνισε.

Ο κ. Πιερρακάκης σχετικά με την εμβολιαστική κίνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία».

Νοσηλείες κορωνοϊού: Πώς διαμορφώνεται η «εικόνα» στα νοσοκομεία της Κρήτης

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία της Κρήτης αναφορικά με τις νοσηλείες του κορωνοϊού, σε σχέση με τα χθεσινά δεδομένα.

Αναλυτικότερα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης νοσηλεύονται 97 ασθενείς (ήταν 98), 83 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 84) και 14 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 9 είναι διασωληνωμένοι.

Το μεγαλύτερο βάρος συνεχίζει να σηκώνει το νοσοκομείο Χανιών με συνολικά 27 ασθενείς, ενώ στο νοσοκομείο Σητείας καταγράφεται μόνο ένας ασθενής στην κλινική Covid.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News