Νοσηλείες κορωνοϊού: Στους 100 οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Κρήτης

Κρήτη
Νοσηλείες κορωνοϊού: Στους 100 οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Νοσοκομείο Χανίων οι περισσότερες νοσηλείες ασθενών κορωνοϊού – Σε ετοιμότητα το plan b για άνοιγμα και δεύτερης κλινικής Covid, εφόσον χρειαστεί

Περαιτέρω αύξηση καταγράφεται στις νοσηλείες κορωνοϊού στα Νοσοκομεία της Κρήτης σήμερα Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου.

Στην Κρήτη, 100 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού, ενώ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, ήταν 93.

Από τους 100 ασθενείς, 87 νοσηλεύονται στις Κλινικές Covid και 13 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας , εκ των οποίων 11 έχουν διασωληνωθεί.

Οι περισσότεροι ασθενείς σε επίπεδο Κρήτης νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, «εφόσον χρειαστεί υπάρχει ήδη σχέδιο ανοίγματος και δεύτερης κλινικής Covid στο νοσοκομείο, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το καλοκαίρι».

Στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται σήμερα 29 ασθενείς σε διαθεσιμότητα μέχρι 36 κλινών, ενώ με την δεύτερη κλινική, οι διαθέσιμες κλίνες θα φτάσουν τις 72.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο ακόμη συνάνθρωποι μας έχασαν την μάχη με την πανδημία το τελευταίο 24ωρο, στην Κρήτη.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο, 91 ετών, ο οποίος κατέληξε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στην κλινική Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν.

Παράλληλα, κατέληξε και ένας 79χρονος, ο οποίος νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Χανίων.

Αναλυτικότερα σε επίπεδο Κρήτης:

Συνολικά 17 ασθενείς

13 στην κλινική Covid και 4 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 3 διασωληνωμένοι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο:

Συνολικά 16 ασθενείς

12 στην κλινική Covid και 4 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 3 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Χανίων:

Συνολικά 32 ασθενείς

29 στην κλινική Covid και 3 σε ΜΕΘ και 3 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Ρεθύμνου:

Συνολικά 19 ασθενείς

18 ασθενείς στην κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ διασωληνωμένος

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου:

Συνολικά 9 ασθενείς

8 ασθενείς στην κλινική Covid και 1 στην ΜΕΘ, διασωληνωμένος

Νοσοκομείο Ιεράπετρας:

1 ασθενής στην κλινική covid

Νοσοκομείο Νεάπολης:

6 ασθενείς στην κλινική covid

Νοσοκομείο Σητείας:

Μηδενικές νοσηλείες

Ειδικότερα, σε πανελλαδικό επίπεδο χθες Κυριακή 14 Νοεμβρίου, νοσηλεύονταν 536 ασθενείς διασωληνωμένοι (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 446 (83.21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (16.79%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 419 (ημερήσια μεταβολή +1.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 416 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, παραμένει επιβαρυμένη και το ΕΣΥ εξακολουθεί να δέχεται ισχυρή πίεση. Διαπιστώνεται από επιστημονικές έρευνες ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης κάθε περιοχής τόσο με τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και με τη συσχετιζόμενη με τον κορωνοϊό θνητότητα.

Όπως ήδη επισημαίνεται από έρευνες που έγιναν στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, όπως και από τα στοιχεία που παίρνουμε συνεχώς από τα νοσοκομεία μας, μόνο 1 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένος. Κι από αυτούς το 94% έχουν σοβαρό υποκείμενο νόσημα».

Και συνέχισε: «Πρέπει να τονιστεί ότι παρά τα πολύ περισσότερα κρούσματα που έχουμε φέτος, έχουμε λιγότερες νοσηλείες σε σχέση με πέρυσι παρά το γεγονός ότι έχουμε πολύ πιο πυκνό έλεγχο και πολύ πιο πολλά κρούσματα όπως είπα.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και ότι το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι το αποτελεσματικότερο όπλο που έχουμε απέναντι στον ιό και ιδίως απέναντι στη σοβαρή νόσηση.

Με αυτά τα δεδομένα δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο για την πρώτη δόση για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας όσο και για την τρίτη δόση για όσους έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που είναι από 60 και πάνω αλλά και για όλο τον πληθυσμό.

Ταυτόχρονα εξακολουθούμε τη μέριμνα για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί αλλά και τους εκτεταμένους ελέγχους για την τήρησή τους. Και φυσικά κάθε μέρα συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του ΕΣΥ γιατί εκεί τούτη την ώρα δίνεται η μεγάλη μάχη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιστράτευση γιατρών αν δεν καλυφθούν τελικά τα κενά στο ΕΣΥ.

«Σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη», τόνισε.

«Εάν υπάρχει ανάγκη, εν συνεχεία θα προχωρήσει η επιστράτευση και στην υπόλοιπη Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News