Ελλάδα

Μάριος Ζυγούρης: Το ανερχόμενο ταλέντο στο βιολί

Ο 19χρονος ταλαντούχος βιολιστής, πήρε υποτροφία στο μουσικό Πανεπιστήμιο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, ύψιστη τιμητική μουσική διάκριση, η οποία είχε να δοθεί 22 χρόνια.

Για την μεγάλη επιτυχία της απόσπασης υποτροφίας σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά πανεπιστήμια διεθνώς, μίλησε ο 19χρονος Μάριος Ζυγούρης, παρευρισκόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τί ανέφερε ο ταλαντούχος βιολιστής

«Ήταν πολύ δύσκολα, ειδικά τώρα με τον κορονοϊό, απ’ ότι σε κανονικές συνθήκες. Με καθημερινή εξάσκηση και συγκέντρωση κατάφερα αυτό που κατάφερα. Αισθάνομαι πολύ αγχωμένος που τη Δευτέρα φεύγω για Μόσχα. Θα ένιωθα πολύ πιο άνετα αν πήγαινα σε κάποια χώρα της Ε.Ε., αλλά παράλληλα είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κάνω αυτό που θέλω. Αυτό που ονειρευόμουν γίνεται πραγματικότητα.», ανέφερε ο Μάριος.

Ως προς τις μέχρι τώρα μουσικές του σπουδές, ο ίδιος εξέφρασε ότι: «Παίζω βιολί από 4 χρονών. Άρχισα στο Βόρειο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μετά στα 5 μου, συνέχισα στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα.».

Αναφερόμενος στις ώρες εξάσκησης που χρειάζονται για να φτάσεις σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, ο Μάριος ανέφερε ότι: «Αυτό είναι υποκειμενικό και πάει αναλόγως πόσο ‘’βγαίνει’’ στον καθέναν. Κάποιοι χρειάζονται, για παράδειγμα 4 ώρες, άλλοι τις διπλάσιες.»

Για τα όνειρα και τις μελλοντικές επιδιώξεις του, ο ίδιος περιέγραψε ότι: «Το όνειρό μου είναι να μάθω τη μουσική τόσο σε πρακτικό, όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, ώστε στη συνέχεια να μπορώ να διακριθώ σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και ουσιαστικά, να μπορώ να μεταδίδω αυτό που παίζω στο κοινό.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια