Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για την πανδημία

Ποια είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση σε εστίαση, ψυχαγωγία και τηλεργασία και χρήση μάσκας, για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού

Οι ειδικοί επεξεργάζονται διάφορα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν το νέο κύμα της πανδημίας, τα οποία, όπως ισχυρίζονται, δεν θα ισχύουν για όλους όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Μοντέλο σούπερ μάρκετ και ψυχαγωγία και εστίαση

  • Περιορισμός στην πληρότητα των καταστημάτων
  • Μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των πελατών

Επαναφορά της τηλεργασίας (μέτρο το οποίο συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας)

Κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης εργαζομένων στο δημόσιο

Στόχος είναι και η αποσυμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, διπλή μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Οι ειδικοί μιλούν και για μέτρα στην ψυχαγωγία, δηλαδή να ισχύει εκ νέου το μέτρο με τους όρθιους μέσα στα καταστήματα, μέτρο το οποίο αποκλείει η κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα στόχευε στους εμβολιασμένους.

Διαβάστε ακόμη 

⇒ Κορωνοϊός - Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα πλήττουν την αγορά της Μεσαράς

Γιάννης Οικονόμου:  «Η αγορά, η οικονομία, η παιδεία, θα μείνουν όρθιες, κανείς δε θέλει να γυρίσει στο καθεστώς των SMS και στην τηλεκπαίδευση»

 «Η αγορά, η οικονομία, η παιδεία, θα μείνουν όρθιες, κανείς δε θέλει να γυρίσει στο καθεστώς των SMS και στην τηλεκπαίδευση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Για τα σχολεία ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει έχει αποδώσει με 80.000 τμήματα να λειτουργούν, ενώ λιγότερα από 20 τμήματα έκλεισαν και ξανάνοιξαν.

Μόσιαλος: Να εφαρμοστούν άμεσα τα ηπιότερα μέτρα, έσχατη λύση το lockdown

Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας, το ΕΣΥ πιέζεται, ειδικά από Θεσσαλία και βορειότερα, μολονότι πίεση υπάρχει και στα νότια, αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου.

«Το lockdown ή τα τοπικά lockdown είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν τα ηπιότερα μέτρα» διευκρίνισε ο κ. Μόσιαλος.

Ο κ. Μοσιάλος εξήγησε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων ή αλλαγή της σύστασης των μέτρων, όπως να αλλάξει το ωράριο των δημοσιών υπαλλήλων, ώστε να μην συνωστίζονται την ιδία ώρα στα μέσα μεταφοράς, να γίνουν συστάσεις στους υπερήλικες να μειώσουν στο μίνιμουμ τις συναναστροφές τους, ή η επαναφορά μασκών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς χρειάζεται να είναι σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

 

(φωτογραφία: Intime)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια