ΑΣΕΠ: Πώς κατανέμονται οι 3.165 προσλήψεις στο Δημόσιο τους επόμενους μήνες

Ελλάδα
ΑΣΕΠ: Πώς κατανέμονται οι 3.165 προσλήψεις στο Δημόσιο τους επόμενους μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο μεγάλες προκηρύξεις έχει αποφασίσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, οι οποίες αναμένεται να δημοσιευθούν από μέρα σε μέρα

Μεγάλη η κινητικότητα στο ΑΣΕΠ με τις προκηρύξεις να διαδέχονται η μια την άλλη, καθώς ο προγραμματισμός θέλει τουλάχιστον 3.000 νέοι υπάλληλοι να στελεχώνουν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά τους επόμενους μήνες.

Την τρέχουσα στιγμή υπάρχουν ήδη προκηρύξεις στον «αέρα», άλλες που αναμένεται να ξεκινήσουν οσονούπω, ενώ όπως θέλουν πληροφορίες υπό εξέταση βρίσκεται αριθμός προκηρύξεων από το Συμβούλιο ώστε να πάρουν «σειρά» έκδοσης.

Ποιες προκηρύξεις «τρέχουν»;

Μόνιμες προσλήψεις στην ΔΕΗ όπως και σε πέντε ακόμα φορείς του Δημοσίου αφορούν οι τρέχουσες προκηρύξεις.

Ειδικότερα, η προκήρυξη 6Ε/2021 του ΑΣΕΠ, η πλατφόρμα της οποίας είναι ανοιχτή μέχρι και την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, αφορά 11 προσλήψεις στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στον Συνήγορο του Πολίτη, στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, η προκήρυξη της ΔΕΗ δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Νοεμβρίου, και αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, ενός συνόλου 169 θέσεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Προκηρύξεις στο Εθνικό Τυπογραφείο

Την ίδια ώρα, δύο μεγάλες προκηρύξεις έχει αποφασίσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, οι οποίες αναμένεται να δημοσιευθούν από μέρα σε μέρα.

Η νέα μεγάλη προκήρυξη 9Κ/2021 του ΑΣΕΠ, που ήδη βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο, αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας 416 θέσεων μόνιμου προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στις φυλακές της Κρήτης - Αναλυτικά οι θέσεις

Επιπροσθέτως και η 10Κ/2021 προκήρυξη του ΑΣΕΠ βρίσκεται στον τυπογραφείο, μέσω της οποίας αναμένεται να προσληφθούν 48 άτομα, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε. ).

Ο προγραμματισμός του ΑΣΕΠ

Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ έχει στα «σκαριά» μερικές ακόμα προκηρύξεις, μέσω των οποίων αναμένεται να καλυφθούν περίπου 2.500 θέσεις εργασίας στον Δημόσιο Τομέα.

Συγκεκριμένα οι προκηρύξεις που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ και είναι σε «σειρά προτεραιότητας» είναι οι εξής:

  • Επόμενη σε «σειρά» θα είναι η προκήρυξη 7Ε/2021 για 16 θέσεις ΕΕΠ στο υπουργείου Οικονομικών και το υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής
  • Μεγάλη θα είναι η προκήρυξη του υπουργείου Παιδείας που θα αφορά την στελέχωση του υπουργείου Παιδείας με 277 νέους δημόσιους υπαλλήλους
  • Η προκήρυξη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που βρίσκεται επίσης σε επεξεργασία, θα αφορά την πλήρωση 470 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας.
  • Του υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει στον ΑΣΕΠ το προσχέδιο της προκήρυξης για την πλήρωση συνολικά 1.477 θέσεων στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) το 2022
  • Σε επεξεργασία είναι και η προκήρυξη του Ελληνικού Κτηματολογίου για την πλήρωση 72 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, της ΕΑΓΜΕ για την πλήρωση 15 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και του Υπουργείου Τουρισμού για την πλήρωση 14 θέσεων και 15 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας. Η προκήρυξη αυτή θα αφορά συνολικά 116 νέες θέσεις στο Δημόσιο.
  • Η προκήρυξη του Εθνικού Τυπογραφείου θα αφορά την πλήρωση 23 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και της Τράπεζας της Ελλάδος για την πλήρωση 27 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας
  • Τέλος η προκήρυξη της ΕΛΣΤΑΤ για την πλήρωση 115 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News