Ηλιόπουλος: Για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται ΜΕΘ και δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης»

Ελλάδα
Ηλιόπουλος: Για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται ΜΕΘ και δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδιανόητο χαρακτήρισε επίσης το να γίνονται εν μέσω πανδημίας «συγχωνεύσεις σε σχεδόν 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές»

 «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ποτέ δε πίστεψαν στο δημόσιο σύστημα υγείας, και για το γεγονός ότι σήμερα είμαστε σε χειρότερο σημείο απ' ό,τι ένα χρόνο πριν, υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος,

Χαρακτήρισε «αδιανόητο» τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν «2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με πριν την πανδημία», προσθέτοντας ότι «με βάση όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το Λαϊκό Νοσοκομείο κάνει εφημερία με 100 εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με πριν και με 5 κλίνες ΜΕΘ κλειστές», ότι «στο Λαϊκό, τις προηγούμενες μέρες χάσαμε δυο συμπολίτες μας που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» κι ότι πριν από μερικές μέρες υπήρξε καταγγελία για απώλεια εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νίκαιας. «Πλέον καταγράφονται ξανά απώλειες εκτός ΜΕΘ» είπε, σημειώνοντας ότι «στο περσινό φονικό δεύτερο κύμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, από τις απώλειες στη βόρεια Ελλάδα, 8 στους 10 ανθρώπους χάθηκαν εκτός ΜΕΘ». Στο ίδιο πλαίσιο παρέπεμψε σε δηλώσεις της κ. Γκάγκα, που «μας είπε ότι θα διαλέγουμε αν θα μπει σε ΜΕΘ ασθενής με εγκεφαλικό ή ασθενής με κορονοϊό» και του κ. Βασιλακόπουλου που «παραδέχθηκε ότι πάρα πολλά κρεβάτια βαφτίστηκαν ΜΕΘ χωρίς να είναι». Κατόπιν αυτών ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «για κάθε συμπολίτη μας που θα χρειαστεί ΜΕΘ και δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αδιανόητο χαρακτήρισε επίσης το να γίνονται εν μέσω πανδημίας «συγχωνεύσεις σε σχεδόν 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές». Στον αντίποδα, υπενθύμισε πως «όταν ο κ. Καραμανλής βρέθηκε θετικός, στη διάρκεια ολομέλειας στη Βουλή, διακόπηκε η διαδικασία για να γίνει απολύμανση και μάλιστα σε μια αίθουσα που όλοι όσοι παρευρίσκονταν ήταν εμβολιασμένοι και τηρούσαν αποστάσεις». «Αντίθετα, σε μία τάξη με 29 μαθητές, για να σταματήσει η διαδικασία θα πρέπει να έχουν νοσήσει 15 παιδιά - αυτό είναι το πρωτόκολλο της κ. Κεραμέως», τόνισε.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε στον «Alpha 9.89» ότι «εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αλλά και η μαζική συνταγογράφηση τεστ». Είπε ότι κάθε μέρα καταγράφονται πλέον σχεδόν 7.000 κρούσματα, κάποια από τα οποία είναι σίγουρο ότι έχουν έρθει σε επαφή και με εμβολιασμένους εργαζόμενους, οι οποίοι το επόμενο πρωί πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους, για να σημειώσει ότι «όποιος έρχεται σε επαφή με κρούσμα, θα πρέπει να έχει δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό τεστ». Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα άμεσα να συμβάλει ουσιαστικά ο ιδιωτικός τομέας μέσα από την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, σχολιάζοντας ότι «το κρίσιμο είναι οι μεγάλες κλινικές, ειδικά στις 'κόκκινες περιοχές', να μπουν στη μάχη».

 Σχετικά με τον εμβολιασμό, ανέφερε ότι «η αποτυχία της κυβέρνησης αποτυπώνεται στο γεγονός ότι στους συμπολίτες μας άνω των 80, στην πιο ευπαθή ομάδα, 21% παραμένουν ανεμβολίαστοι». Σημείωσε ότι το κρίσιμο είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας «που έχει πάνω από 80% εμβολιασμό στο γενικό πληθυσμό και στους άνω των 80 έχει προσεγγίσει το 100%». Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι «έχουμε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα ή σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν εμβολιαστεί, όχι από δική τους επιλογή, αλλά επειδή δεν λειτούργησαν πραγματικά οι κινητές μονάδες εμβολιασμού».

Αναφερθείς στην υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση εξεταστικής, χθες, από σύσσωμη την αντιπολίτευση, επισήμανε ότι «πυρήνας της συγκεκριμένης πρότασης είναι η λίστα Πέτσα», καθώς «κονδύλια της τάξης των 42 εκ. ευρώ δόθηκαν χωρίς κριτήρια και η κυβέρνηση έκανε επιλογές τις οποίες οφείλει να εξηγήσει». Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας για τη δημόσια υγεία «ενισχύθηκαν ακόμα και Μέσα που διαρκώς προέβαλαν αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο». Υποστήριξε πως το γεγονός ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης συμφώνησε στην ανάγκη να γίνει αυτή η εξεταστική, «αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την απομόνωση της κυβέρνησης, την οποία έχουμε δει και σε πολλές άλλες συζητήσεις στη Βουλή, για την πανδημία, για την ακρίβεια, για τον πτωχευτικό».

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News