Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιγότερα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα σούπερ μάρκετ, πιθανότατα, από αύριο, Σάββατο, 13 Νοεμβρίου μετά και την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί εκ νέου από αύριο, Σάββατο, 13 Νοεμβρίου το μέτρο του ενός πελάτη ανά εννέα τετραγωνικά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός των καταστημάτων και η διασπορά του ιού.

Ειδικότερα, το περιοριστικό αυτό μέτρο αφορά συνολικά τα καταστήματα τροφίμων, ενώ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες, ενώ η  σκέψη να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι πελάτες στα σούπερ μάρκετ με την επίδειξη αρνητικού covid test όπως φαίνεται «παγώνει», μετά τις αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test έχει συζητηθεί, αλλά υπάρχουν προβλήματα ως προς την υλοποίησή του.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ωστόσο εξήγησε τους λόγους που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», είπε, για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Το περιοριστικό μέτρο για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ επισημοποιείται λίγο μετά και τα 6.862 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα σε επίπεδο Κρήτης καταγράφονται 206 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News