Βαρδάκης: «Απελπιστική η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις στην Κρήτη»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Απελπιστική η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις στην Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Περιφέρεια Κρήτης, οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 14.000 και ο αριθμός τους αυξάνεται προοδευτικά

Μεγάλος ο προβληματισμός στην Κρήτη γύρω από το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, με τον αριθμό τους να φτάνει πάνω από τις 14.000. Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν 18 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας ερώτηση, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων δεν αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με τη δέουσα σοβαρότητα, ως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Απόδειξη αυτού, αποτελεί το γεγονός ότι μετά από εξαγγελίες δύο και πλέον ετών για άμεση απόδοση σύνταξης, ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων συνεχώς μεγαλώνει. 

Με την αντιπολίτευση να σημειώνει ότι ακόμα και το μεγαλόπνοο σχέδιο για τη συμμετοχή 1200, πιστοποιημένων ιδιωτών δικηγόρων και φοροτεχνικών στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων, ναυαγεί, αφού τελικά θα συμμετέχουν μόλις 179, με αναπάντητα να παραμένουν τα ερωτήματα για το αν θα ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες αυτοί, σε χιλιάδες υποθέσεις, που αφορούν διαδοχική, παράλληλη ασφάλιση και  συντάξεις Δημοσίου.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 14.000 και ο αριθμός τους αυξάνεται προοδευτικά. Ο μεγάλος αριθμός των εκκρεμών συντάξεων, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υποκαταστημάτων της Περιφέρειας, αλλά και τις μετακινήσεις υπαλλήλων από τμήματα, που έχουν στην αρμοδιότητά τους την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, προς τις νέες τοπικές Διευθύνσεις, οξύνουν το πρόβλημα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, άγνωστο παραμένει πόσοι από τους 179 πιστοποιημένους δικηγόρους και φοροτεχνικούς θα ασχοληθούν με την έκδοση συντάξεων στην Κρήτη και αν αυτό θα λύσει έστω και εν μέρει το πρόβλημα, τη στιγμή που, για πολλούς από τους ασφαλισμένους η σύνταξη που αναμένουν να εκδοθεί αποτελεί το μοναδικό μέσο βιοπορισμού.

  • Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:Πόσοι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές θα αναλάβουν την έκδοση συντάξεων στην Περιφέρεια Κρήτης;
  • Θα προχωρήσει η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ώστε συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ να εργαστούν με καθεστώς σύμβασης έργου για τη διεκπεραίωση συντάξεων; Αν ναι, θα είναι προτεραιότητα η ενίσχυση των υποκαταστημάτων της Περιφέρεια Κρήτης, όπου υπάρχει οξύτατο πρόβλημα;
  • Σκοπεύει τελικά να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις στον ΕΦΚΑ και αν ναι, θα είναι προτεραιότητα η ενίσχυση των υποκαταστημάτων της Περιφέρεια Κρήτης, όπου υπάρχει οξύτατο πρόβλημα, εφόσον κανένα άλλο εξαγγελθέν από την κυβέρνηση σχέδιο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα μέχρι σήμερα;
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News