Έρευνα: 8 στις 10 επιχειρήσεις ξεπέρασαν τον «σκόπελο» της πανδημίας χάρη στο Cloud

Οικονομία
Έρευνα: 8 στις 10 επιχειρήσεις ξεπέρασαν τον «σκόπελο» της πανδημίας χάρη στο Cloud

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβαλε ώστε το 77% των ελληνικών επιχειρήσεων να λειτουργεί απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια των lockdowns

Μέσω του Cloud 8 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να λειτουργούν απερίσπαστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δη των lockdowns.

Ειδικότερα, το 77% των ελληνικών επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι χάρη στις υπηρεσίες και τις δυνατότητες του Cloud κατάφεραν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα μέσα στη καραντίνα και μελλοντικά σκοπεύουν να επενδύσουν ξανά σε αυτές τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την έρευνα της SoftOne που γνωστοποίησε το ΣΕΠΕ, το 70% περίπου των ερωτηθέντων εμφανίζονται πλήρως ικανοποιημένοι από τη μετάβαση της μηχανογράφησης τους στο Cloud (έναντι on-premise λύσεων). Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις υποδεικνύουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Cloud.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 και πλέον επιχειρήσεις - πελάτες της σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία, με σκοπό να αποτυπωθεί ο βαθμός ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τη χρήση των Cloud λύσεων και οι προθέσεις αναφορικά με την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τι οδήγησαν τις επιχειρήσεις στο Cloud

Ο σημαντικότερος λόγος υιοθέτησης Cloud και SaaS λύσεων, σύμφωνα με την έρευνα της SoftOne είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση και λειτουργία σε επιχειρηματικές εφαρμογές και δεδομένα (89%), γεγονός που σαφέστατα επηρεάζεται και από την πανδημία των τελευταίων 2 ετών περίπου. Πολύ κοντά, με ποσοστό 88% βρίσκεται η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης και αναβάθμισης, ενώ με ποσοστό 82% στην τρίτη θέση είναι η αυξημένη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Οι άλλοι λόγοι υιοθέτησης του Cloud είναι η ευκολία στην επεκτασιμότητα (78%), η ευελιξία και η εύκολη πρόσβαση σε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο (75%), η ταχύτητα υλοποίησης (75%), που πλέον μετριέται σε μέρες ή εβδομάδες και όχι μήνες και η ευκολία διασύνδεσης με εφαρμογές τρίτων (73%).

Παράλληλα, σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες, δηλαδή το 68%, που επέλεξαν το Cloud, δηλώνουν προκειμένου να εξοικονομήσουν πόρους στα τμήματα ΙΤ, ενώ 6 στους 10 (61%) δηλώνουν αντίστοιχα πως το συνολικό κόστος κτήσης και η χαμηλή αρχική επένδυση βρίσκονταν μεταξύ των βασικών λόγων υιοθέτησης.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News