Ανεμβολίαστοι: Σκέψεις για rapid test στα σούπερ μάρκετ - Τι λένε οι ειδικοί

Οικονομία
Ανεμβολίαστοι: Σκέψεις για rapid test στα σούπερ μάρκετ - Τι λένε οι ειδικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους, είμαστε εδώ για να το δούμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην χώρα το τελευταίο διάστημα, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.

«Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ αυτή την στιγμή. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση για την πανδημία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και γιατρός, Μίνα Γκάγκα.

Το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση 50% των κρουσμάτων (47.000 ενεργά κρούσματα πανελλαδικά), ενώ για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 500.

«Εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – ο οποίος φυσικά δεν θα χαλαρώσει, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή έρχονται γιορτές και Χριστούγεννα θα χαλαρώσει κάπως - είμαστε εδώ για να το δούμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και στους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Ανοιχτό το σενάριο για μπλόκο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας rapid test στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους πολίτες, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου.

Όπως είπε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση «ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας οι αποφάσεις για νέα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση θα αποτιμήσει τα υφιστάμενα μέτρα και θα λάβει τυχόν αποφάσεις, για τα επόμενα βήματα.

Οι ανεμβολίαστοι ίσως έρθουν αντιμέτωποι με νέα αύξηση των rapid test, για τις δραστηριότητες τους, ενώ φαίνεται πως έχει τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο της χρήσης rapid test ακόμη και για την είσοδο στα super market, εφόσον συνεχιστεί η επέλαση της πανδημίας.

Πάντως, πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες αναφέρουν πως πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που να αφορούν και στους εμβολιασμένους, με την Αθηνά Λινού να προτείνει την αύξηση της τηλεργασίας και των αποστάσεων, όπως και την χρήση self test.

Επίταξη ιδιωτικών γιατρών στο ΕΣΥ αν κριθεί αναγκαίο

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση διαμήνυσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επίταξη εάν μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν έχουν δηλώσει οικειοθελώς να εργασθούν ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ το οποίο συνεχίζει να πιέζεται, ενώ ανεβαίνουν οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News