Ελλάδα

Παπαευαγγέλου για Ρέθυμνο: Μειωμένη η εμβολιαστική κάλυψη - Χαμηλή θνητότητα και νοσηλείες

«Ο εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 60 ετών παίζει πρωταρχικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας και την πίεση στο ΕΣΥ, καθίσταται σαφές ότι κατά κύριο λόγο ωφελεί εκείνον που εμβολιάζεται», είπε η κ. Παπαευαγγέλου

Πρωταρχικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας, παίζει ο εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 60 ετών, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου, έκανε ειδική μνεία στο Ρέθυμνο, τονίζοντας πως η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο της επικράτειας και είναι μη ικανοποιητική και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, ωστόσο δεν βλέπουμε αύξηση νοσηλειών και θνητότητας.

Ειδικότερα, τόνισε: «Το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας στην κάθε περιφερειακή ενότητα, είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων, άνω των 60 ετών, χαρακτηριστικά θα αναφέρω περιοχές όπως είναι το Ρέθυμνο και η δυτική Αττική, όπου η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο της επικράτειας, είναι μη ικανοποιητική – και έχουμε και αύξηση των κρουσμάτων - δεν βλέπουμε σημαντική αύξηση των νοσηλειών και της θνητότητας. Αυτό εξηγείται, γιατί στις περιοχές αυτές η εμβολιαστική κάλυψη των ευάλωτων ανθρώπων άνω των 60 ετών είναι πολύ καλή».

«Ο εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 60 ετών παίζει πρωταρχικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας και την πίεση στο ΕΣΥ, καθίσταται σαφές ότι κατά κύριο λόγο ωφελεί εκείνον που εμβολιάζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια