Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση: Με αφαίρεση επιμέλειας κινδυνεύουν γονείς - αρνητές του κορωνοϊού

Τέσσερα παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία - Τι αναφέρει

Έντονη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στην Αλιστράτη Σερρών, καθώς γονείς αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, όπως η διενέργεια self-tests και η υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους την δια ζώσης εκπαίδευση. Όπως έγινε γνωστό το προηγούμενο 24ωρο, τέσσερα παιδιά απουσιάζουν από το σχολειο από την αρχή του σχολικού έτους. 

Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και εάν η σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η δημόσια κοινωνική υπηρεσία που ανέλαβε την εν λόγω έρευνα, θα προσκομίσει τα συμπεράσματά στην Εισαγγελία για να ληφθεί μια απόφαση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονέων.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια