Φερεντίνος: Μάχες, χωρίς στήριξη στα Δημόσια Νοσοκομεία, με την Πανδημία

Ελλάδα
Φερεντίνος: Μάχες, χωρίς στήριξη στα Δημόσια Νοσοκομεία, με την Πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», γιατρός, Γιώργος Φερεντίνος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη

Τα εξαντλητικά όρια πάνω στα οποία εργάζονται αδιάκοπα επί 2 έτη ιατρικό, νοσηλευτικό και εργατικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, εν μέσω μιας πανδημίας που εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει καμία «κοιλιά», την ώρα που αντίστροφα οι δομές δημόσιας υγείας σε προσωπικό και υποδομές διαρκώς αποδυναμώνονται περιέγραψε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», γιατρός, Γιώργος Φερεντίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Οι ΜΕΘ λειτουργούν οριακά, οι ΜΑΦ όπως και στον «Ευαγγελισμό» γίνονται χώροι διασωλήνωσης ασθενών και την ίδια ώρα η σχεδόν μονοδιάστατη για την Covid-19 λειτουργία των νοσοκομείων, «εξαφανίζει» τα υπαρκτά άλλα σοβαρά και εξίσου επείγοντα περιστατικά άλλων νοσημάτων ή έκτακτων καταστάσεων.

Όπως είπε, δουλειά των γιατρών και νοσηλευτών είναι παρέχουν εξίσου ποιοτικές υπηρεσίες ζωής σε όλους τους πολίτες και όχι στο τέλος να φτάσουν να κάνουν διαλογή για το ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι.

Ο κ. Φερεντίνος τόνισε ότι αντί να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ σε αυτές τις καταστάσεις, συστηματικά αποσαθρώνεται, την ώρα που στο «πόλεμο» με την πανδημία τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, μένουν ανέπαφα και με ιδιαίτερα υψηλά νοσήλια για άλλες παθήσεις και τις ΜΕΘ τους αχρησιμοποίητες την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία είναι εκτός ορίων ιδίως στις εφημερίες τους με κλίνες και εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Φερεντίνος , τόνισε ότι χωρίς μέτρα δημόσιας υγείας και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η διασπορά δεν ανακόπτεται στη κοινότητα με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε πίεση στα νοσοκομεία για παροχή θεραπείας, αντί για μέτρα πρόληψης και στρατηγική περιορισμού της μετάδοσης στη κοινότητα.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News