Θεμιστοκλέους: 200% αύξηση στους εμβολιασμούς – Τα μέτρα αποδίδουν

Ελλάδα
Θεμιστοκλέους: 200% αύξηση στους εμβολιασμούς – Τα μέτρα αποδίδουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνονται όμως και οι εμβολιασμοί. Τα μέτρα αποδίδουν έχουμε σαφή αύξηση του εμβολιασμού, 200%» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Αυξάνονται τα ραντεβού για εμβολιασμό, μετά τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τα ραντεβού για την πρώτη και την αναμνηστική δόση, έχουν αυξηθεί κατά 200%

Ο κ. Θεμιστοκλέους, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, ανέφερε πως τα μέτρα αλλά και τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, έδωσαν την άνοδο στο πρόγραμμα του εμβολιασμού. Τόνισε «Αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνονται όμως και οι εμβολιασμοί. Τα μέτρα αποδίδουν έχουμε σαφή αύξηση του εμβολιασμού, 200% αύξηση από τις προηγούμενες εβδομάδες».

Διευκρίνισε παράλληλα, πότε πρέπει να πραγματοποιηθεί η Τρίτη δόση. Έκανε λόγο για τρεις ομάδες, με τη πρώτη να αφορά τα άτομα άνω των 18 ετών. Τόνισε πως μετά το πέρας των έξι μηνών από τη δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca, «θα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση, η οποία μπορεί να γίνει είτε με μια κανονική δόση Pfizer είτε με μισή δόση του Μoderna».

Παράλληλα τόνισε πως η πρώτη ομάδα «μπορεί και στους 5,5 μήνες να ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσει το ραντεβού της στο χρόνο που εκείνοι θέλουν και θα επιλέγουν και το εμβόλιο που θέλουν (Pfizer ή Moderna).» Ωστόσο, ανέφερε ότι θα λαμβάνουν και sms ανά διαστήματα.

«Η δεύτερη ομάδα αφορά τα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson» επισήμανε ο κ. θεμιστοκλέους. «Τα άτομα αυτά μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση μετά από δύο μήνες από το εμβολιασμό τους είτε με το ίδιο εμβόλιο, είτε με mRNa δηλ. Pfizer και Μοderna»

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκε στη Τρίτη ομάδα, τους ανοσοκατεσταλμένους. «Οι ανοσοκατεσταλμένοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News