Ελλάδα

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στη «μάχη» και οι ιδιωτικές κλινικές - Θα δίνουν κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, οι ιδιωτικές κλινικές, όπως ανακοινώθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Υγείας με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών

Οι ιδιωτικές κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική, όσο και σε όλες τις άλλες Περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid απευθείας από ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές, στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό στην ίδια ανακοίνωση, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Την ίδια ώρα σταθερά ψηλά παραμένουν τα κρούσματα στην χώρα μας. Σήμερα ανακοινώθηκαν 7.105 νέες μολύνσεις, ενώ και σε επίπεδο Κρήτης ήταν αυξημένα, καθώς καταγράφηκαν 237 νέες μολύνσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 70 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ  489 ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια