Δεκτός από τον βασιλιά της Ιορδανίας έγινε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ελλάδα
Δεκτός από τον βασιλιά της Ιορδανίας έγινε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Φλώρος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον βασιλιά για την ισχυρή στρατιωτική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 50 χρόνια μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών

Τιμητική ακρόαση παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου, ο βασιλιάς του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Abdullah II bin Al Hussein, στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Al Husseiniya στο Αμμάν.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Chairman Joint Chiefs of Staff (CJCS) Jordanian Armed Forces (JAF) Major General Yousef Ahmed Al-Hnaity.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον βασιλιά της Ιορδανίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόταν από τον Ιορδανό ομόλογο του.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον βασιλιά για τις άριστες εντυπώσεις του από την φιλοξενία του στην Ιορδανία, καθώς και για την ισχυρή στρατιωτική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 50 χρόνια μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, όπως και για τον σχεδιασμό της περαιτέρω αναβάθμισής της μέσω του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας 2022 που υπεγράφη χθες, 8 Νοεμβρίου 2021 στο Αμμάν.

Δεν παρέλειψε, δε, να τον διαβεβαιώσει ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προώθηση των ήδη άριστων και πολυεπίπεδων σχέσεων με αυτές της Ιορδανίας, συμβάλλοντας στις από κοινού διαρκείς προσπάθειες των δύο χωρών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News