Θάνατος Έλληνα στη Γερμανία: Τι υποστηρίζουν οι διπλωματικές πηγές

Ελλάδα
Θάνατος Έλληνα στη Γερμανία: Τι υποστηρίζουν οι διπλωματικές πηγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα μετανάστη, Γιώργου Ζαντιώτη σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ έχει προκαλέσει Αντιδράσεις στη Γερμανία

Αναφορικά με τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα μετανάστη, Γιώργου Ζαντιώτη σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ έχει προκαλέσει Αντιδράσεις στη Γερμανία. Πλήθος Γερμανών πολιτών το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου διαδήλωσε κατά της αστυνομικής βίας, φωνάζοντας  ότι ο θάνατος του 24χρονου Γιώργου Ζαντιώτη «Ήταν δολοφονία».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η αστυνομία της Γερμανίας, ο 24χρονος συνελήφθη έξω από νυχτερινό κέντρο επειδή επιτέθηκε στην αδερφή του και σε γυναίκα αστυνομικό ενώ γίνεται λόγος και για ναρκωτικά. Στον αντίποδα, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 24χρονος Έλληνας ήταν προσφάτως χειρουργημένος και ο λόγος του θανάτου του ήταν η αστυνομική βία.

Το βίαιο βίντεο της σύλληψης του άτυχου Έλληνα μετανάστη:

Οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνουν.

Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News