Ηράκλειο–ΚΙΝΑΛ: Κάλεσμα για αθρόα συμμετοχή στις κάλπες

Κρήτη
Ηράκλειο–ΚΙΝΑΛ: Κάλεσμα για αθρόα συμμετοχή στις κάλπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία πραγματοποιηθούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, στην Κρήτη

Τη δέσμευσή του για μια νέα διακήρυξη αρχών, η οποία θα έχει παρόμοια ιστορική βαρύτητα μ’ εκείνη της 3ης Σεπτεμβρίου, ανήγγειλε ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης, από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε χθες, στο πλαίσιο περιοδεία του στο νησί.

Ο κ. Καστανίδης άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Όπως ανέφερε, «η αθρόα συμμετοχή θα είναι η φωτογραφία της απόδειξης ότι υπάρχει καινούργια αρχή για τη δημοκρατική παράταξη».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοτική αίθουσα “Ανδρέας Παπανδρέου”, ο κ. Καστανίδης άσκησε επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα πετρελαιοειδή και την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε ότι, ενώ πριν λίγες εβδομάδες με οδηγία της η Ε.Ε. είχε εισηγηθεί - μεταξύ άλλων - προς τα κράτη-μέλη τη μείωση των ειδικών φόρων, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδρανεί, την ώρα που επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη χώρα μας βάλλονται από την ακρίβεια», συμπληρώνοντας ότι αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα η άμεση μείωσή του το επόμενο διάστημα, «όπως έχουν ήδη κάνει άλλες χώρες».

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε από το Ηράκλειο τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, θεωρώντας τις κομβικές για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης.

«Έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο τόπος και οι Έλληνες πολίτες να ξαναδούν μια δημοκρατική παράταξη, γιατί είναι γνωστό ιστορικά πως, όταν η χώρα κυβερνήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, προόδευσε και η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η αθρόα συμμετοχή των πολιτών στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Θα είναι το σημείο απόδειξης ή αλλιώς η φωτογραφία της απόδειξης ότι υπάρχει μια καινούργια αρχή για τη δημοκρατική παράταξη», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στον στόχο που θα θέσει τους επόμενους μήνες να υπάρξει μια νέα διακήρυξη αρχών όμοιας εκείνης της 3ης Σεπτεμβρίου.

«Στόχος μου είναι στους πρώτους μήνες μετά τη 12η Δεκεμβρίου και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο να υπάρξει μια νέα διακήρυξη αρχών ενός δημοκρατικού σοσιαλιστικού κόμματος, που επιθυμεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή. Και η διακήρυξη αρχών θα έχει ανάλογης ιστορικής βαρύτητας με τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τι σημαίνει να εκπροσωπείς τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα. Η διακήρυξη αρχών θα κυρωθεί από το Τακτικό Συνέδριο που θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής. Και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός της άνοιξης του 2022 θα πρέπει να υπάρξει, έπειτα από διαβουλεύσεις με στελέχη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής, ένα σαφές πρόγραμμα ριζικών ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στο Κράτος, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην εκπαίδευση», υπογράμμισε.

Στο ερώτημα εάν ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δημιουργήσει ενδεχόμενο πρόβλημα στην παράταξη, ο κ. Καστανίδης ανέφερε: «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ασφαλώς εάν οι υποψήφιοι είναι 3, 4 ή 6, αλλά ποια είναι η διακριτή πολιτική παρουσία του καθενός και πιο συγκεκριμένα τι μπορεί να προσφέρει στο κόμμα του για την αναγέννησή του, ώστε η ανασυγκροτημένη δημοκρατική παράταξη να δώσει την απαραίτητη ώθηση στη χώρα. Αυτό είναι το ζητούμενο και ευελπιστώ πως άπαντες θα προσέλθουν μ’ έναν πλούτο ιδεών».

Τέλος, ο κ. Καστανίδης εξαπέλυσε τα πυρά του στην κυβέρνηση, η οποία από την προηγούμενη εβδομάδα εφάρμοσε την υποχρεωτικότητα των rapid tests σε όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός των σούπερ-μάρκετ, των εκκλησιών και των φαρμακείων. Πρόκειται, όπως είπε, για μια σχιζοφρενική πολιτική.

«Υπάρχουν ορισμένα λάθη όσον αφορά στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την επιδημιολογική κρίση. Μπορώ να αντιληφθώ τα λάθη, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ τη σχιζοφρένεια. Ένας ανεμβολίαστος για να πιει έναν καφέ στον εξωτερικό χώρο ενός καταστήματος πρέπει να κάνει rapid test. Αλλά ένας ανεμβολίαστος μπορεί να μπει σε μια εκκλησία, στο λεωφορείο και στα σούπερ-μάρκετ χωρίς να κάνει rapid test. Ποια είναι η λογική;», είπε.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καστανίδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ενώ βρέθηκε και στο Αρκαλοχώρι νωρίς το απόγευμα, όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο κ. Μανόλη Φραγκάκη για τις καταστροφές που έχουν υποστεί σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και για τις συνθήκες που επικρατούν, με τον δήμαρχο να του τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που συνεχώς προκύπτουν, σε όλα τα επίπεδα.

Ακολούθησε προεκλογική ομιλία στο ξενοδοχείο “Ibis” στο Ηράκλειο, ενώ ο Χάρης Καστανίδης θα ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Γ. Παπανδρέου: Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να αλλάξουν το πολιτικό «σκηνικό»

«Να διδαχθούμε από τους αγώνες των ηρώων μας, από την εθελοθυσία των Κρητικών στο Αρκάδι, να πορευτούμε ως χώρα με γνώμονα ότι οι αξίες δεν πρέπει να ξεχνιούνται και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν παρακαταθήκη για την πορεία μας», δήλωσε χθες από το Ααρκάδι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου, που συνεχίζει την προεκλογική περιοδεία του στο νησί.

Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το “παρών” στην παρέλαση για τα 155 χρόνια από την εθελοθυσία των Κρητικών στην Ιερά Μονή Αρκαδίου και ακολούθως συμμετείχε στη δοξολογία και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο ιστορικό Μοναστήρι. Κατέθεσε στεφάνι στο οστεοφυλάκιο των αγωνιστών και ηρώων και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «βρέθηκα στο Αρκάδι για να τιμήσω την ιστορία του τόπου και όλα όσα μας διδάσκει η θυσία των Κρητικών. Κυρίως ότι με τους αγώνες και τις αρχές μας οφείλουμε να πορευόμαστε και να μαθαίνουμε απ’ όσους θυσίασαν τη ζωή τους πως αξίζει να πολεμάς για τις αρχές της δημοκρατίας, τις αρχές της ισότητας, τις αρχές της δικαιοσύνης».

Οι εξελίξεις στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. και όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την εκλογή προέδρου του Κινήματος, όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, «...μπορεί να είναι εξελίξεις καθοριστικές κυρίως για τη μετατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, για την ανατροπή του, αλλά και να αλλάξει ο ρους της χώρας, ώστε να υπάρξει τελικά μία χώρα δικαιοσύνης, διαφάνειας, δημοκρατίας, ψηφιακής δημοκρατίας και πράσινης ανάπτυξης».

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε και τα Ανώγεια, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων και μνημείο των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων, ενώ συναντήθηκε, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις για τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή με κατοίκους του δήμου, που τον υποδέχτηκαν στην κεντρική πλατεία.

Χθες το βράδυ, ο Γιώργος Παπανδρέουν βρέθηκε στα Χανιά, όπου πραγματοποίησε ομιλία στον Δημοτικό Κήπο.

Στο Ηράκλειο

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται σήμερα στον νομό Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, θα μεταβεί στις 10 το πρωί στον δήμο Μινώα Πεδιάδος. Εκεί θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα από τον σεισμό και την αποκατάσταση των σεισμοπαθών. Στις 12 το μεσημέρι θα βρεθεί στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, ενώ θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Κρήτη στις 6:30 το απόγευμα, με ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Atlantis”.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News