Κορωνοϊός: Υπό εξέταση νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Υπό εξέταση νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς»

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περαιτέρω πρόσθετα μέτρα στα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι: «η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς», με τον ίδιο να προσθέτει ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας της εποχικότητας αλλά και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία».

Αναφορικά λοιπόν με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η παράμετρος που θα ορίσει το μέλλον των σούπερ μάρκετ, δεν είναι άλλη από εκείνη της πανδημίας. Όπως έγινε σαφές, η εξαίρεση των σούπερ μάρκετ από τα νέα μέτρα που μπήκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, πιθανώς να αλλάξει σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης της  κατάστασης.

Βάσει των μέτρων που εφαρμόστηκαν το Σάββατο, υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να πηγαίνουν χωρίς την επίδειξη rapid η μοριακού τεστ μόνο σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.

Γιατί εξαιρέθηκαν τα σούπερ μάρκετ από τα test

Σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. Με τον ίδιο να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας».

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να επανεξετάζει τους περιορισμούς που αφορούν τους ανεμβολίαστους. Με τον κ. Οικονόμου να δηλώνει σχετικά:

«μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι.

Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω και την έσχατη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας».

Μεταξύ των περιορισμών που επιβάλλουν τα νέα μέτρα, η πρόσβαση σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κ.λπ. σε ανοικτούς χώρους εστίασης, υπηρεσίες λούνα παρκ, ζωολογικούς κήπους, και χώρους διασκέδασης, επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή με αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (PCR ή rapid test).

Μια εναλλακτική για όσους δεν διαθέτουν test είναι η διαδικασία click away για τις αγορές τους, με την παραγγελία να γίνεται τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και την παραλαβή να λαμβάνει χώρα έξω από το εκάστοτε κατάστημα. Όπως ορίζει η τελευταία ενημέρωση, τα νέα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

(φωτογραφία rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News