MyΘέρμανση: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Οικονομία
MyΘέρμανση: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση και μέτρα αντιμετώπισης των αυξήσεων στην Ενέργεια, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα MyΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις από τους δικαιούχους, με το ένα μέρος του επιδόματος να δίδεται ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης την περσινή χρονιά.

Παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση και μέτρα αντιμετώπισης των αυξήσεων στην Ενέργεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος προανήγγειλε και νέα διεύρυνση στους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα καταστούν και όσοι χρησιμοποιούν ξύλα για θέρμανση σε περιοχές με πληθυσμό έως και 3500 κατοίκους ενώ μέχρι και πέρυσι, το όριο ήταν στους 2500 κατοίκους.

myΘέρμανση: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι

Η υποβολή αιτήσεων αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 12/11 ή Δευτέρα 15/11. Στόχος παραμένει να πληρωθούν και να εξοφληθούν τάχιστα μέσα στο 2021 όλοι οι δικαιούχοι, με βάση το εξής χρονοδιάγραμμα:

  • καταβολή μιας μεγάλης προκαταβολής επιδόματος στους περσινούς δικαιούχους (όσο το επίδομα που έλαβαν πέρυσι) από τις 10 Δεκεμβρίου.
  • ολική εξόφληση των νέων δικαιούχων -αλλά και παλαιών που τυχόν θα προβούν σε μεγαλύτερες αγορές καυσίμων εν συγκρίσει με πέρυσι- μέσα στον Δεκέμβριο.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News