Ελλάδα

Σκρέκας: Νέα ενίσχυση στα νοικοκυριά για τους λογαριασμούς ρεύματος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα ενίσχυσης και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου και έκανε αναφορά για την πλατφόρμα του «Εξοικονομώ»

Νέα ενίσχυση στα νοικοκυριά για τους λογαριασμούς του ρεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα ενίσχυσης και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου και έκανε αναφορά για την πλατφόρμα του «Εξοικονομώ».

«Ο πρωθυπουργός από την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει το 1ο πακέτο μέτρων για το ρεύμα με προϋπολογισμό  150 εκατ. ευρώ επιδοτήσεων. Όταν κάναμε τους υπολογισμούς τον Αύγουστο η τιμή χονδρεμπορικής ήταν γύρω στα 100 ευρώ η μεγαβατώρα, τώρα έχει ξεπεράσει τα 200 ευρώ. Πλέον θα βλέπουμε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειάς του προηγούμενου μήνα και έτσι θα αυξάνουμε το ποσό της επιδότησης.

Χθες Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, είχαμε ευρεία τηλεδιάσκεψη για τα επιπλέον χρήματα που θα πρέπει να αφιερώσουμε για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί νέα αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς του ρεύματος των νοικοκυριών, πρόκειται για μια οριζόντια αύξηση και θα αφορά όλους τους καταναλωτές», ανάφερε ο κ. Σκρέκας.

Φυσικό αέριο – Τι έχει αλλάξει από πέρυσι

«Και για το φυσικό αέριο δίπλα στα νοικοκυριά. Έχουμε αυξήσει το επίδομα θέρμανσης στο οποίο είναι δικαιούχοι και οι καταναλωτές φυσικού αερίου. Πέρυσι είχαμε αξιοποιήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ ως επίδομα θέρμανσης για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Φέτος το έχουμε αυξήσει στο 180 εκατ. ευρώ, και αυτό μαζί με την έκπτωση του 15% που θα περάσει οριζόντια σε όλους τους καταναλωτές, πιστεύουμε ότι θα καλύψει μεγάλο κομμάτι της αύξησης, ενώ αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον αύξηση. Παρακολουθούμε τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, και θα δούμε εφόσον χρειαστεί από τον Ιανουάριο και μετά να λάβουμε και συμπληρωματικά μέτρα», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το φυσικό αέριο.

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε: «Μία ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 70% (δηλαδή χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος). Αυτό ισχύει γιατί καταργήσαμε τη χρονική ιεράρχηση, θέτουμε κριτήρια που έχουν να κάνουν με το κόστος εξοικονομούμενης κιλοβατώρας, κοινωνικά κριτήρια, και σειρά άλλων κριτηρίων, που θα προκύπτει με διαφάνεια μια λίστα. Ο οδηγός έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου μπορούν οι μηχανικοί να δουν τα κριτήρια ποιοι θα είναι οι επιλέξιμοι, και εντός Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια