Ελλάδα

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση καταφεύγει σε ελιγμούς εξαπάτησης»

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι μόνη διέξοδος για τη μικρομεσαία αγροτιά αποτελεί η οργάνωσή της, η αγωνιστική συμπόρευσή της με τα άλλα πληττόμενα λαϊκά στρώματα»

Ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του ομόλογου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπύρου Λιβανού.

«Μπροστά στις μαζικές κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών,  ως αποτέλεσμα της όξυνσης των προβλημάτων που βιώνουν, (ακρίβεια, εκτόξευση κόστους παραγωγής, περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, καθίζηση στην τιμή της σταφίδας, αποζημιώσεις –

«ψίχουλα» για τις φυσικές καταστροφές κ.ά), η κυβέρνηση καταφεύγει σε ελιγμούς εξαπάτησης, αναμασώντας μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και τα οποία απέχουν έτη φωτός από τα όσα απαιτούνται για την πραγματική ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών. Το δε μέτρο για αφορολόγητο πετρέλαιο, που ήταν προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ, θα εφαρμοστεί από του χρόνου «κουτσουρεμένο» και αφορά σε ένα πολύ μικρό ποσοστό αγροτών (κάτω από 20% του συνόλου).

Την ώρα που η κυβέρνηση μπουκώνει με δισεκατομμύρια τους μονοπωλιακούς ομίλους, σερβίρει ξαναζεσταμένη σούπα και νέα ψίχουλα στους βιοπαλαιστές αγρότες.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι μόνη διέξοδος για τη μικρομεσαία αγροτιά αποτελεί η οργάνωσή της, η αγωνιστική συμπόρευσή της με τα άλλα πληττόμενα λαϊκά στρώματα, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια