Βαρδάκης: Να στηρίξει η κυβέρνηση της μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κρήτη
Βαρδάκης: Να στηρίξει η κυβέρνηση της μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως έχει χάσει τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας. Καλεί τους επιχειρηματίες που τόσο έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, να παίξουν τον ρόλο του ελεγκτή προς τους πελάτες τους»

Ερώτηση αναφορικά με της στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε εστίαση και λιανεμπόριο κατέθεσαν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι από τις πλέον πληττόμενες κατά την περίοδο της πανδημίας, λόγω του παρατεταμένου lockdown, που ειδικά στη χώρα μας διήρκησε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον οι αυξήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε πρώτες ύλες και ενέργεια, συγκροτούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που καθιστά ακόμα πιο δυσοίωνες τις προβλέψεις για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών στο άμεσο μέλλον.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα, έρχονται να προστεθούν και τα ζητήματα που προκύπτουν από τα νέα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση των πολιτών, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη.

Με αφορμή την παραπάνω ερώτηση ο κ. Βαρδάκης δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως έχει χάσει τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας. Καλεί τους επιχειρηματίες που τόσο έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, να παίξουν τον ρόλο του ελεγκτή προς τους πελάτες τους. Παράλληλα οδηγεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που πωλούν πολλά κοινά προϊόντα με τα σούπερ μάρκετ σε κλείσιμο, καθώς στην πρώτη περίπτωση απαιτείται rapid test, ενώ στη δεύτερη όχι. Άρα προκαλείται, σαφώς, ένας αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που για άλλη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης, αφού οδηγούνται με τα τελευταία μέτρα σε ένα «έμμεσο» lockdown. Μάλιστα, σε όλους τους τόνους, κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης διαδίδουν ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για τη στήριξή τους. Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να μας απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να στηριχθούν οι ήδη επιβαρυμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο.

Επίσης ζητάμε να μας απαντήσουν για τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν, ώστε να καταπολεμηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από τη μη ενιαία εφαρμογή περιοριστικών μέτρων μεταξύ ανταγωνιστικών επιχειρήσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News