Ελλάδα

Β. Παπαευαγγέλου: «Σημαντικές αυξητικές τάσεις και στην Κρήτη»

Υπάρχει αυξητική τάση και στη Κρήτη - Τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τους 35.000 ασθενείς

Τις εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία όπως τόνισε «σήμερα έχουμε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, με μεγάλες αυξήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές. Χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο. Πρέπει να εμβολιαστούν και οι έγκυες γυναίκες».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60% τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, και ενώ ο αριθμός των τεστ είναι σταθερός, το ποσοστό θετικότητας, έχει διπλασιαστεί από το 0,1 στο 1,96 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Διευκρίνισε πως σημαντικές αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν πολλές περιοχές της χώρας, εκτός από την Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η Κρήτη, όπως τόνισε. 

Ειδικότερα, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε: «Υπάρχει αυξητική τάση και στη Νότια Ελλάδα, τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τους 35.000 ασθενείς. Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 35% τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Από την ιχνηλάτηση που γίνεται, υπερτερούν οι οικογενειακές και κοινωνικές επαφές, ωστόσο παρατηρείται αύξηση και στους εργασιακούς χώρους», όπως είπε.

«Δεν έχουμε δει αυξήσεις στα σχολεία και στους μαθητές. Το ποσοστό κρουσμάτων στα παιδιά, είναι στο 25%. Δεν έχουμε παρατηρήσει αυξήσεις κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 ετών, καθώς έχουν λειτουργήσει τα μέτρα προστασίας και το self testing. Σήμερα, μόνο 8 σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά, η ενδοσχολικη΄διασπορά δεν είναι μεγάλη», ανέφερε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια