Covid Free GR Wallet: Πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ελλάδα
Covid Free GR Wallet: Πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο ψηφιακό εργαλείο αναμένεται να απλουστεύει την διαδικασία αποθήκευσης και επίδειξης των ψηφιακών πιστοποιητικών Covid, καθώς και των διαγνωστικών tests, διευκολύνοντας κατά τον τρόπο αυτό τους ελέγχους

H εφαρμογή Covid Free GR Wallet αντικαθιστά και επίσημα τα εκτυπωμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και διαγνωστικών ελέγχων. Το νέο αυτό εύχρηστο ψηφιακό εργαλείο αναμένεται να  απλουστεύει την διαδικασία αποθήκευσης και επίδειξης των ψηφιακών πιστοποιητικών Covid, διευκολύνοντας κατά τον τρόπο αυτό τους ελέγχους.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για download από την πλατφόρμα covidfree.gov.gr όπως και από το Google Play Store ή το App Store της Apple.

Προς αποφυγή του εγγράφου στο «πορτοφόλι», ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να σκανάρει το QR code στην εφαρμογή, είτε να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Μετά το πέρας της διαδικασίας θα εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Αναλυτικότερα, η αποθήκευση του πιστοποιητικού στο Covid Free GR Wallet

Ξεκινώντας, εγκαταστήστε την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνό σας ή στο tablet σας.

Εν συνεχεία, φορτώστε το πιστοποιητικό στην παραπάνω εφαρμογή.

Το ανέβασμα του πιστοποιητικού στη εφαρμογή γίνεται είτε με την σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR code σε άλλη οθόνη), είτε με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό σε μορφή PDF).

Με την ολοκλήρωση της εισαγωγής του πιστοποιητικού στην εφαρμογή, θα εμφανιστεί σε ευκρινή μορφή στο «πορτοφόλι», προκειμένου κατά τον έλεγχο να διαβάζονται εύκολα το όνομα, η ημερομηνία γέννησης και η ημερομηνία εμβολιασμού.

Κατά τον ίδιο τρόπο, θα «φορτώνονται» στην εφαρμογή τόσο τα πιστοποιητικά νόσησης όσο και τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ.

Η αποθήκευση πιστοποιητικών είναι δυνατή για όσα άτομα επιθυμεί ο πολίτης, γεγονός χρήσιμο για τις οικογένειες.

Ολοκληρώνοντας, αναφορικά με τους πολίτες που εμβολιάζονται, θα μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού όπως και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 στα παραπάνω hotlinks.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News